A 10 legnagyobb hiba, amit hajszárítás közben elkövetünk

Europress
Kata

Ezekkel leginkább csak ártasz a hajadnak.

Ha nem a megfelelő módon szárítod a hajad, azzal egyrészt ártasz a tincseidnek, másrészt a végeredmény sem olyan lesz, mint szeretnéd és még sokáig is tart, mire kimegy belőle a nedvesség. Mutatjuk, mire figyelj!

1. Túl vizes a hajad

Ha úgy állsz neki a hajszárításnak, hogy teljesen vizes még a hajad, az túl sokáig tart majd, amitől a meleg csak hosszabban károsítja a szálakat. Hanem akarsz nekimenni törülközővel, még puhával sem, fogj egy pólót és itasd át azzal a hajad.

2. Egyszerre akarsz mindent

Ha túl nagy részét szárítod egyszerre a hajadnak, szintén az időt hosszabbítod. Válaszd kisebb egységekre a fürtöket és úgy állj neki szépen sorban. Kiegyensúlyozottabban oszlik el a hő, hatékonyabb a szárítás és még a formázás is könnyebb lesz.

3. Nem használsz hővédő termékeket

Pedig ez nagyon fontos, ha meg akarod óvni a szálakat. A hőtől védő krémek, balzsamok ráadásul abban is segítenek, hogy , amit csak lehet.

4. Rossz beállítások

Elég sokan talán nem is tudják, hogy rossz fokozaton használják a hajszárítót. Nem kell megégetned a hajad, alacsonyabb hőfokozat is elég, ráadásul túl sok időt sem nyersz azzal, ha extrém forróságot engedsz a hajadra.

5. Túl közel van a szárító

Ez egy olyan alapvető hiba, amit gyakorlatilag mindenki elkövet: túl közel tartják a hajszárítót. Ezzel a hő még hamarabb és forróbban ér a szálakhoz, ami nagyon káros, ráadásul a fejbőrödet is megégetheted. Legalább egy olyan 15-20 centi távolságot tarts meg.