Kisebb pórusok? Ezek a tippek tényleg segítenek!

Europress
Kata

Van pár trükk, ami tényleg működik!

A tág pórusok miatt nehéz elérni, hogy egységes és sima legyen az arc felszíne, bármennyire is próbálkozol. De mit tehetsz ellenük? Van pár szuper módszer, mutatjuk!

Mitől láthatóak tág pórusok?

Sajnos a pórusaink mérete genetikailag meghatározott, így van, akinek sokkal nehezebb szűkítenie őket. Általában a nagyon világos bőrhöz társulnak kisebb pórusok, az olíva és sötétebb árnyalatokhoz pedig tágabbak. Ugyanakkor a bőr szárazsága és zsírossága is befolyásolhatja méretüket, valamint a kollagénhiány is tágíthatja őket. Utóbbi a kor előrehaladtával lesz látványos, hiszen a csökkenő kollagénmennyiség nem tudja olyan feszesen tartani a bőrt.

Egyszerű megoldások

Ha figyelsz a bőröd tisztaságára, már sokat tettél azért, hogy a pórusaid normál méretükben látszódjanak. Használj könnyű, finom állagú termékeket hidratálásnál és sminkelésnél is, és ne csak a sminket mosd le lefekvés előtt, de egy kímélő arclemosóval az egyéb szennyeződéseket is.

Ha gyakran jársz edzeni, előtte és utána is tisztítsd meg az arcodat, hogy az izzadtság ne tömíthesse el a pórusokat. Az elhalt hámsejtek eltávolítása szintén nagyon fontos, ezért ha nem túl érzékeny a bőröd, akár naponta is használhatsz bőrradírt. Emellett alkalmazz tápláló arcmaszkokat, melyek feszesítik a bőrödet: ehhez keress retinol tartalmúakat és olyanokat, melyekben gyümölcs enzimek vannak.