Okok, amiért kötelező rendszeresen hajat mosnod

Léderer Fruzsina

Szereted szárazsamponnal felfrissíteni a hajadat? Oké, de mennyi időnek kell eltelnie két mosás közt?

Míg az amerikaiak naponta mosnak hajat a szmogos, füstös levegő miatt, Európában inkább a 3-4 naponta mosás a szokványos. A magyar nők is gyakran húzzák még egy napig mosás nélkül, és használnak inkább szárazsampont vagy púdert. De mégis ki csinálja jól?

A hajra épp annyi figyelmet illik fordítani, mint az arcbőrre. Nem csak azért, mert közel vannak egymáshoz, de azért is, mert a hajunk nagy mértékben meghatározza az arcunkat. Ha a fejbőröd nem elég tiszta, a hajad is zsíros lesz, és ez a zsíros textúra hozzáér a bőrödhöz, amire átkerülnek a szennyeződések, és az arcbőröd sem marad így tiszta. Ráadásul ha nem tisztítod a fejbőrödet elégszer, ott is eltömődnek a pórusaid, épp ahogy a tested többi részén. Fontos, hogy mindig alaposan megtisztítsd a fejbőrt. Rendszeresen edzel? Ne hagyd, hogy az izzadság bennemaradjon a hajadban. Minden edzés után jól mosd meg, ahelyett, hogy kontyba kötnéd izzadtan. Hiszen az arcodat is megmosod, igaz?

Olvasd el ezt is!
Hajdu Niki legújabb divatanyaga New Yorkból

Edzős, rohanós, izzadós napok végén mindenképp érdemes hajat mosni, de ajánlott bevezetned minden második nap a hajmosást, akármilyen életet is élsz. Gondolj csak bele! Szerinted jót tesz, ha napokig zsírosítod a hajadat, majd mosás után, tiszta fejjel ráfekszel ugyanarra a párnára? Mivel képtelenség lenne 2-3 naponta huzatot cserélni, inkább csak ne hagyd, hogy zsíros legyen a hajad!

A mosások után mindig ápold pakolásokkal, kondícionálókkal, így biztosan nem is szárítod ki.