Növényi szépségtippek a gyönyörű bőrért

Europress
Kata

Ezeket a növényeket a szépségápolásban is használhatod!

Akik a természetes szépségápolás hívei, sok olyan krémet, pakolást és más terméket használnak, melyek fő hatóanyagait növények adják. Mutatjuk, melyeket használhatod fel akár otthon is arra, hogy még üdébb legyen a bőröd!

1. Szőlő

Vágj ketté pár szőlőszemet és finoman helyezd fel őket az arcodra és masszírozd őket át rajta körkörösen. Pakolást is készíthetsz belőlük úgy, hogy összezúzod őket egy tálban. Ezt olyan 10-15 perig hagyd fenn. A szőlő teli van antioxidánsokkal így nagyon jót tesz a bőrödnek.

2. Uborkalé

Keverj össze uborkalevet, glicerint, és rózsavizet és ezzel mosd át az arcodat. Kifejezetten hűsítő hatású lehet, napozás előtt vagy után, finoman nyugtatja a bőrt és véd a gyulladástól. A téli időszakban pedig a kipirosodástól óvhat.

3. Szantálfa és kurkuma

Keverj egy adag szantálfa és kurkuma port meleg tejbe míg finom krémet nem kapsz. Ezután ezt pakolásként vidd fel az arcodra és hagyd rajta pár percig a természetes ragyogás fokozásáért.

4. Paradicsomlé

Ha paradicsomléhez adsz egy kevés citromlevet és ezzel mosod át az arcbőrödet. A keverék puhít és fényt is ad. A citromlével azonban csak óvatosan, tényleg keveset használj belőle.