A 7 legjobb tanács egyenes hajú lányoknak

Europress
Kata

Ezektől még dúsabb, selymesebb lesz a hajad!

Az egyenes haj hátránya lehet, hogy könnyen ellaposodik, élettelennek tűnik. Ám nincs veszve semmi, van egy csomó tippünk arra, hogyan varázsolhatsz magadnak dús és lélegzetelállító hajkoronát. Ezekre érdemes figyelned!

1. Formázás csak száradás után

Nehéz megállni, hogy ne kezdd el körkefével szárítgatni a hajad egyből, de ezt csak akkor kezdd el, ha már olyan 90%-ban száraz a sörényed. A vizes formázás nem vezet semmire, lapos lesz a frizura és árt is a hajszálaknak. A teljesen egyenesre kivasalt hajat pedig egyenesen felejtsd el.

2. Ne használj hajápolókat a hajtőnél

Tudjuk, hogy imádsz volumen növelő szereket tenni a hajadra, de sose használd ezeket a hajtöveknél - csak ha hajtőemelőről van szó. Inkább a végeknél kedd el ezeket felvinni úgy, hogy az anyag a tövekhez érve már fogyjon el.

3. Találd meg a megfelelő termékeket

Kísérletezz bátran, és találd meg azokat a termékeket, melyek a hajadon valóban működnek. Keress hajtőemelő szereket, valamint olyan volument nővelő termékeket, melyek nem nehezítik el a frizurádat. A tengeri sót tartalmazó formázók például nagyon szép és természetes textúrát adnak, a száraz samponok pedig akkor segítenek, ha nem volt idd hajat mosni.

4. Okos hajvágás

Már a hajvágás adhat a hajadnak egy olyan tömeget és textúrát, amitől sokkal dúsabbnak hat. Minél rövidebb egyébként a frizura, annál kevésbé nehezül el, azzal pedig, ha rétegeket is ad neki a fodrászod, nagyon jót tesz vele.

5. Kevés balzsam

A hajbalzsamokkal csak finoman bánj. Hiszen annak ellenére, hogy kiöblíted őket, hatóanyagaik elnehezíthetik a hajadat, ami ismét csak a lapossághoz vezet. Ezekből is találni vékony, egyenes szálú hajra szánt termékeket, azokra szavazz, ugyanakkor csak a hajvégeket balzsamozd.