8 bőrfiatalító tipp, ami tényleg működik!

Europress
Kata

Ha még nem próbáltad ezeket a trükköket, érdemes!

A bőr fiatalságának megőrzéséért állandó harcot vívunk az idővel - ám szerencsére vannak olyan módszerek, melyek segítségünkre lehetnek ebben. Ráadásul nem is kell a legköltségesebb, vagy legbonyolultabb dolgokra gondolni!

1. Éjszakára használj retionidban gazdag krémeket, hiszen ezek az A vitamin származékok egyrészt elég a ráncokat finomítják, másrészt a kellemetlen pattanásokat is megelőzik és még a kollagéntermelést is serkentik. Ezzel szemben nappalra válassz olyan termékeket, melyek a naptól is védenek. A kettő kombinációja hatékonyan lassítja a bőr öregedését.

2. A 20-as éveinktől felfele jennek meg a bőrön a napkárosodás okozta ráncok és sötétebb foltok. Ezek ellen az A és C vitamin hatásos ellenszer krémben felvíve, de belsőleg használva is. A két vitamin kombinációja egyébként összehúzza a pórusokat és finomítja a szarkalábakat. A C vitamin egyébként igazi csodaszer a bőrfiatalítás terén, érdemes ilyen tartalmú termékeket vadásznod!

A te bőröd is a legjobbat érdemli!
Próbáld ki ezt!

3. Hogy fel tudd tölteni a bőrsejtek között kialakult réseket, lipidekre van szüksége a szervezetednek. Ezt olyan tápanyagokkal adhatod meg neki, mint például a lazac és zsírosabb halfajták, valamint olyan készítményekkel hidratálhatsz mellé, melyek például növényi olajokat, shea vajat, ceramidokat, hialuronsavat tartalmaznak. A megfelelő hidratáltság a bőröregedés megelőzésének alapja.

4. Tudtad, hogy vannak 'alvóráncok', melyek attól alakulnak ki, hogy alvás közben a párnának nyomódik az arcod? Ezeket megelőzheted azzal, ha a háton alszol, ami még a gerincednek is jót tesz. Különben újra és újra visszatérnek.

5. A réz nagyon fontos anyag az egészséges bőr fenntartásához. Elősegíti a kollagéntermelést, és a hialuronsav termelését is. Mindannyian betéve tudjuk, hogy utóbbiak nélkülözhetetlenek az üde, feszes bőr megtartásához. A réz ugyanakkor a bőrfertőzések megelőzésében is fontos szerepet játszik.