Lakkozz a pulcsidhoz! Manikűrtippek őszi szettekhez

Léderer Fruzsina

Jó hírünk van. Az ősziek a legjobb körömlakk színek.

Míg nyáron nem gyakran használunk körömre olyan csodás színeket, mint a sötét bogyó színek, a barna vagy a mélypiros, ősszel egészen nyugodtan elővehetjük őket. Sőt, ilyenkor még a mintákkal és színkombinációkkal sem baj, ha elszabadulsz, hiszem itt a Halloween-szezon, és a fák is a lehető legszínesebbek odakint.

Ombre körmök másképp

Mit szólnál, ha a narancssárga minden árnyalata lenne a körmeiden, pont ahogy a fák levelein is? A legvilágosabb árnyalattal fesd ki a kisujjad körmét, majd eggyel sötétebbel a gyűrűsét, majd még sötétebbel a középsőét, és szépen haladj az egészen barnás narancssárga felé, ahogy közeledsz a hüvelykujjadhoz. Ezzel ombre hatást érsz el, csak épp vízszintesen, és nem függőlegesen, ahogy egy-egy körmön csinálnád.

Passzoljon a szemhéjpúderedhez!

Ha ősz, akkor előkerülhet a barna, a sötétebb nude, a lila és az arany árnyalatai, mind a körmökön, mind a szemhéjpúderekből. Ezeket remekül párosíthatod. Egész egyszerűen készítheted olyanra a szemsminked alapszínnét, amilyen a körmöd, de azzal sem lőhetsz mellé, ha a körmödön szerepel az egyik őszi szín, a szemeden pedig a másik. Csupán arra kell figyelned, hogy jól mutassanak együtt. A lila-barna, arany-barna, nude-barna vagy arany-nude kombinációkkal tutira sikered lesz.

Matt textúrák

A bogyószínek, például a sötétpiros, bordó vagy lila még extrábban mutatnak, ha lemattítod őket. Rajtuk kívül a szürke is elképesztően mutatós lesz, ha a fényes fedőlakk helyett kifejezetten mattító hatású finish-t teszel rá.

Pulcsimintás körmök

Te is imádod a norvég mintás meleg pulcsikat? Nincs más dolgod, mint beszerezni egy olyan színű lakkot, amilyen a felsőd alapszíne, és egy fehér lakk segítségével elkészíteni egy-két olyan mintát a körmeidre, amik a pulóveren láthatóak. Az ügyesebbek megpróbálkozhatnak a szarvassal, de elsőre a hópehely vagy a csíkok, kockák könnyebbek.

Ha a körmöd kifejezetten merész, a sminked legyen natúrbb, visszafogottabb. Kísérletezz!