10+1 fontos dolog, amit bárcsak tudtam volna a gyerekem gimnáziumi jelentkezése előtt!

europress
Majsa Krisztina / Éva magazin

Kolléganőnk összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és tennivalókat a közelgő felvételivel kapcsolatban.

Ha gimis felvételin töröd a fejed, akkor most dördült el a startpisztoly. Október 20-án minden középiskola nyilvánossá tette a saját fontos időpontjait. De mi az, amit még feltétlenül tudnod kell ahhoz, hogy sikerüljön a felvételi? Összegyűjtöttem neked a saját tapasztalatomat.


1) Nagyon fontos mielőbb megnézned a kiszemelt iskolák honlapját!

Figyelj, hogy mikor lesz igazgatói tájékoztató, és mikor lesznek nyílt napok, bemutató órák! Ezekre regisztrálni kell, és sokszor pillanatok alatt betelnek a helyek. Pedig érdemes személyes tapasztalatokat szerezned, ezért döntsd el, hogy melyik az a pár iskola, amely érdekel titeket, és jelentkezz időben!

Később is csekkold gyakran a honlapokat, az írásbeli vizsga után (pontszámok) és a szóbeli vizsgák előtt (vizsgabeosztás), nem is beszélve az ideiglenes felvételi listák közzétételének idejéről!

2) A személyes infócserénél nincs jobb módszer, ha iskolaválasztásról van szó!

Szervezz találkozásokat, telefonbeszélgetéseket! Ismerjétek meg mások tapasztalatait! Mit gondolnak az iskolájukról, és hogyan érzik magukat azok a gyerekek, akik a kiszemelt intézményekbe járnak? Milyen volt a felvételi beszélgetés, milyen ott az élet? Az ismerőseid és azok ismerősei biztosan tudnak ebben segíteni!

forrás: europress

Az összeállítás ide kattintva folytatódik!