5 tipp, hogy kötött kedvenced hosszú életű legyen

stylecaster.com
Ujvári Viki

A téli darabok anyaguk szempontjából kicsit kényesebbek, így tartósságuk megőrzése fontos lehet!

Nem csak a bőr ruháink igényelnek megfelelő gondoskodást, hanem gardróbunk minden egyes darabja. A zimankós időnek hála, pedig előkerülnek pihe-puha kedvenceink, a pulóverek.

Olvasd el ezt is!
Van 5 tippünk arra, miként tarthatod tisztán kedvenc bőr ruhadarabjaidat!

A kötött anyagokra érdemes odafigyelni, hiszen ki szeretne pár hónap után egy bolyhokkal tarkított, leharcolt küllemű lélekmelegítőben rohangálni? Senki!

Íme 5 tipp a hosszabb élettartalmuk elérése érdekében!

1.) Hideg víz
Sose mosd meleg hőfokon kötött darabjaidat, mert nem tesz jót az anyagnak, ahogy a szárítógép se a legjobb döntés, ha hosszútávban gondolkodsz egy-egy pulcsi esetében. Fordíts mindig figyelmet, a mosószerekre is, hiszen a többoldalú, megfelelő ápolás a legjobb megoldás.

2.) Tárolás!
Állítólag a cédrusfából készült fogasok a legjobbak a molyok ellen. Ezek az apró kis lepkék ugyanis valamiért nem szeretik ezt a fajta fát és így a kedvenceid is védve maradnak.

forrás: pinterest.com

3.) Bolyhok
Szinte mindenkinek meggyűlik a baja ezekkel az apró kis gombócokkal, amikből a hónapok során egyre több gyűlik össze az anyagon. Nos, ezek eltüntetésére már jó pár elektromos kütyüt feltaláltak, de állítólag, amolyan költséghatékony megoldásként a borotva is tökéletesen megfelel. Továbbá nem tudjuk elégszer elmondani, hogy a címkén található mosási szabályok is, nagyban "segíthetnek" ezen gondodon!

forrás: pinterest.com

4.) Kényesebb darabok
A kasmír anyag például nagyon kényes, és nem utolsó sorban drága is, így érdemes jobban odafigyelni a megfelelő ápolásra. A lúgos szappan egy nagyon jó választás lehet, minél alacsonyabb a lúgtartalma annál jobb.

5.) Még mindig a kasmír...
A hideg vizes mosás itt is tökéletes választás, de egy dologra figyelj: ne áztasd túlontúl sokáig. Továbbá sose csavard ki, mert a gyűrődésnek maradandó nyoma lehet, mindig csak gyengéden nyomkodd ki belőle a vizet.

Olvasd el ezt is!
10 divattal kapcsolatos trükk, amik biztosan jól jönnek majd a hétköznapokon

Te hogyan ápolod ezeket a téli darabokat? Esetleg van valami bevált trükköd?