Vannak még minták az őszi tarsolyban!

Ujvári Viki

Pöttyök, csíkok, kockák és még mindig nincs vége a sornak, ha mintákról van szó!

A hidegebb hónapok már rég nem jelentenek egyet a sötét árnyalatokkal és szerencsére a mintákat se küldik téli szabadságra a tervezők. Manapság már szinte mindegy, hogy melyik motívumot mikor érzed magadénak, mert a szigorúan vett trendek korlátai lazulni látszanak. Slágerdarabok viszont mindig is lesznek, így idén télen is népes a választék, ha szeretnél kicsit kilépni az egyszínű darabok köréből!

Tyúklábminta

Már a XIX. századi Skóciában is jelen volt, akkoriban még a helyi pásztorok gyapjúruháját ékesítette, majd az 1930-as évekre a brit felsőbb osztály egyik jellegzetes viselete lett. Mi, nők pedig Coco Chanel-nak köszönhetjük azt, hogy a divat szélesebb berkeiben is hódító útjára indult ez az elegáns fekete-fehér kis nyomat.

Olvasd el ezt is!
Egy megunhatatlan minta: a csíkos

Összhatás szempontjából a visszafogottság jellemzi, így a mintás-mintással elve ezen esetben nem annyira működik. Megpróbálni persze meg lehet, de azt gondoljuk annyira szélsőséges lenne a végeredmény, hogy hamar rájönnél te is, hogy egy egyszínű darabbal kombinálva jobban működik az egész.

A tervezők is inkább egy kifinomult irányt céloztak meg...

Mary Katrantzou / Gareth Pugh / Anna Sui / Alexander McQueen

Szív, csillag, pillangó

Igen, igen egy 180 fokos fordulatot vettünk most és a szofisztikált megjelenésen túllépve, eljutottunk a feltűnőbb darabokig. Sok divatház a "minden jöhet" elvét alkalmazta, így biztosan lesznek olyan darabok is, amik csak úgy tobzódnak majd a sláger-mintákban és egy felsőn akár három trend is feltűnik majd.

Salvatore Ferragamo / Michael Kors / Dolce&Gabbana

Persze mint mindig, így ezesetben is a döntés a te kezedben van. Minden csak összeállítás kérdése, és egy pillangós felső is lehet éppen annyira kifinomult, mint amennyire kislányos, vagy éppen merész és bátor.

Olvasd el ezt is!
Ideje elkezdened pöttyökben gondolkodni!

Mi gondolsz? Tetszik valamelyik?