Irodai szemsmink - Ezek a legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz

Léderer Fruzsina

Az irodában fontos a tökéletes megjelenés. Segítünk, hogy nehogy elrontsd a sminkeddel.

A munkához viselt ruhatárad már tökéletes, megvannak a bevált frizuráid, már csak egy szuper sminkre van szükséged. Vigyázz, nem mindegy, hogyan készíted el!

A natúr színek a barátaid

Ugye, nem is gondolsz füstös sminkre, mikor dolgozni mész? A füstös, sötét, fekete alkalmi vagy munkán kívüli viselet. Az irodai sminkhez érdemes beszerezned egy remek natúr palettát. A földszínek árnyalatai megtalálhatóak a natúr palettákban. Alapként vigyél fel egy világos, nude színt. Ezután húzd ki a felső szempillasort sötétebb barnával, és ezt óvatosan dolgozd el. Ha szeretnéd, az egész mozgó szemhéjadat besatírozhatod középbarnával. Ezután jöhet a spirál. Így is hangsúlyos lesz a szemed, de nem lesz nagyon erős és kihívó, mint egy füstös fekete.

Vigyázat a szem körüli korrektorral!

Mivel az irodákban általában neonlámpákkal világítanak, ezeknek fénye mellett nagyon meglátszik a csíkos alapozó vagy a darabos korrektor. A szem körül főleg, ezért nagyon vékonyan, és jól eldolgozva vidd fel a szem környékére a korrektort, ami mindenképpen illeszkedjen tökéletesen a bőröd színéhez.

El a kezekkel a csillogó festékektől!

Maximum munka után dobd fel a szemsminkedet egy kevés csillogással, de napközben, főleg irodai viselethez semmiképp ne fesd a szemedet metálos vagy csillogós festékekkel. A munkahelyi világítás még kifejezetten előnytelennek is mutatja a fényes textúrákat, ráadásul nappal nem illik ilyet feltenni.

Jól készítsd fel a szemed bőrét!

Miután a szemkörnyékápolód beszívódott, jöhet a szemhéjra a jól tapadó korrektor vagy szemhéj bázis. Ezután tedd fel a világos alapszínt a nude szemhéjpúder palettából. Ez bebiztosítja, hogy nem fogsz pandaszemekkel végigsétálni az irodán még délután négykor sem. Nagyon ciki, mikor elkenődik a szemfesték, mert nincs rendesen lealapozva a szemhéj.

Ha szeretnél inspirálódni irodai sminkek terén, íme!