10 sminktipp, amit minden lánynak ismernie kellene

Europress
Kata

Ezeket érdemes megjegyezni!

Legyél akár fekete öves hobbi-sminkmester, vagy éppen próbálkozó kezdő, léteznek olyan sminktrükkök, melyek mindkét esetben nagyon hasznosak lehetnek. Lerövidítik az időt vagy éppen még szebbé, tartósabbá teszik a végeredményt - hoztunk 10 szuper tippet!

1. Frissebb megjelenés

Ha attól tartasz, hogy az alapozódon sosem mutat elég frissnek a pirosító, tedd meg ezt az egyszerű lépést, miután feltetted: az arccsontot húzd végig egy vattakoronggal vagy zsebkendővel és távolítsd el róla a felesleget, így a pirosító önmagában tud érvényesülni.

2. Tökéletes tusvonal

A tusvonalat nem könnyű elsőre jól megfesteni, de ha használsz hozzá egy kis segítséget, könnyebben megtanulhatod. Mielőtt belevágnál, rajzold meg halványan a kívánt vonalat egy szemceruzával. Majd azt fesd végig. Ha már elég jól megy, ezt elhagyhatod.

3. Hangsúlyos szemöldök

Először tedd rendezetté a szemöldöködet erre kitalált kefével, vagy szemöldök-géllel, majd egy szemöldökceruzával előbb formázd meg, majd óvatosan töltdsd ki az üresebb részeket apró vonalakkal,, mintha plusz szálakat rajzolnál. Így természetes lesz a hatás.

4. Hosszan tartó vörös rúzs

Ha hosszan viselnél vörös rúzst, vigyél kevés alapozót az ajkaidra, majd mindenképp szájceruzával add meg előbb a körvonalat, és a belső részeket is színezd át picit vele. Erre jöhet ecsettel a rúzs, és ha végeztél, kevés púderrel is érdemes meghinteni a felületet.

5. Élénk tekintet

Amikor fáradtnak látszódnak a szemeid, használj világos, selymes fényű festéket a szemhéjadon és alatta is, valamint húzd ki a szemeid világos szemceruzával. Ezek az apróságok megnyitják a tekinteted. A sem utolsó, ha highlightert teszel a szemhéjadra.

forrás: Europress

6. Szempillagöndörítés felsőfokon

A szempillagöndörítőtől nem szabad idegenkedni, nagyon erős és tartós a hatása. Szépen lassan végezd a műveletet, mindig a szempillaspirál használata előtt, sose utána.

7. Csillámot csak okosan

Szeretünk csillogni, de a sminkben könnyű túlzásokba esni. Ezért ha a szemeidet csillámozod, mindig szorítkozz a szemhéj középső területére. Így kiemeli a tekintetet és nem potyog szét az egész arcodra.

8. Használd a kezed

Rengetegféle ecset és szivacs áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy a krémes alapozókat tökéletesen felvigyük, de a legnagyobb sminkguruk szerint a legjobb az egész műveletet a kezünkkel befejezni. Mintha hidratálót tennél fel, fuss végig az arcodon a kezeiddel, így egyenletessé téve a felszínét.

9. Szájfény természetesen

Ha nem szereted a szájfényeket, elérheted azt a hatást a ragacsos anyag nélkül is. Csak tegyél fülpiszkálóra egy adag fényes (arany, nude vagy fehér) pigmentet, majd vidd fel az alsó ajkad közepére.

10. Füstös szemek gyorsan

Ha csak kevés időd van a füstös szem elégésére, akkor a szempillák tövébe vigyél fel vastagon fekete szemceruzával festéket, majd a szemhéjadnál ezt az ujjaiddal mosd el. Ha ezzel megvagy, a szemhéjadra tegyél tetszőleges szemfestéket szépen eldolgozva és készen is vagy.