Hagyj fel velük! 9 rossz szokás, ami a ráncokat okozza

Kata

Ezeket inkább kerüld!

A korral egyre több ránc is jár, ami természetes folyamat, ám sajnos vannak olyan rossz szokások, melyek meggyorsíthatják ezt. Sőt, mélyebbé is tehetik a ráncainkat. Mutatunk kilenc olyan szokást, melyekkel a bőröd érdekében is jobb felhagyni!

1. Dohányzás

A dohányzás az egyik legerősebb hatású szokás, mely elmélyíti a ráncokat és hamarabb elő is hozza őket. Nem szép, ha a cigitől öregszik a bőröd, csökkentsd az adagodat és szépen lassan válj meg tőle.

2. Rossz étrend

A bőröd szempontjából sem mindegy, hogy mit és milyen mennyiségben eszel és iszol naponta. A magas glikémiás-indexű és nagy cukortartalmú ételek nem csak hízni segítenek, de a bőr öregedését is gyorsíthatják. A glikáció során a cukor molekulái hozzákapcsolódnak a bőr fehérjéihez, melyeket ezzel merevvé és torzzá teszik, így rontva az arc tónusán, rugalmasságán.

3. Alkohol

A nagy mennyiségű alkohol dehidratáló, így a bőrödet is szárítja. Ez egyrészt látható hatással van egy erősebb buli másnapján is, amikor nagyon fáradnak tűnhet az arcbőr, ugyanakkor hosszútávon a túlzott alkoholfogyasztás a bőr rugalmasságának elvesztését is eredményezheti. Az alkohol ugyanakkor az A-vitamin szintet is sutba vágja, ami a regenerációt nehezíti.

4. Rágózás

Ha rengeteget rágózol, vegyél kicsit vissza, ugyanis ez a száj körüli mélyebb ráncok kialakulásához vezethet, főleg az alsó ajaknál veszélyes.

Ha kíváncsi vagy a többi tippre, !