5 dolog, amivel tönkreteszed a reggeli szépségrutinodat

Léderer Fruzsina

Egyes bevett szokásokkal képes vagy elrontani a reggeli szépítkezést.

Tökélyre fejlesztetted már a napi sminkedet, rekordsebességgel távolítod el a tegnapi szempillaspirál maradványait, és olyan csókos szájat varázsolsz a rúzzsal, mint egy profi, de valami mégsem oké? Eláruljuk, hol lehetnek a hibák.

1. A forró zuhany

Jól esik lezuhanyozni egy hideg reggelen jó forró vízzel, de ha sokáig áztatod magad, utána alig marad időd a sminkedre és a hajadra, ráadásul a fürdőszoba is tiszta pára lesz. Párában pedig irtó nehéz lealapozni az arcodat, a szempillaspirálod is egészen borzalmasan fog kinézni, és a hajad sem úgy fog állni, ahogy kellene. Ha a sminkedet hamarabb csinálod meg, mint hogy megszárítanád a hajadat, hasonló makeup katasztrófát tapasztalhatsz, mint a gőzben sminkelésnél. A megoldás egy gyors, langyos zuhany, amelytől nem lesz nagy a pára, és az idődet sem húzod el.

2. Ha túl sokat akarsz

3 perced van elkészülni, de egy teljes sminket fel akarsz dobni? Nagy hiba. Alapozz gyorsan, majd bronzosíts, és villámgyorsan spirálozz. Tökéletes lesz a megjelenésed, de biztosan nem fogsz ferde, cikk-cakkos tusvonallal beesni a munkába.

3. A több spiráltól nem lesz dúsabb a szempillád

De csomósabb biztosan. Hiába teszel fel még 2-3 réteget, nem lesz jobb az eredmény, de moshatod le a már felvitt anyagot, ha rémes csomókba áll össze, ez pedig nagy időveszteség. Elég a két réteg.

Olvasd el ezt is!
10 sminkmítosz, amit már TÉNYLEG mindenki elfelejthetne

4. Ha nincs ideje beszívódni a krémeknek...

... inkább csak dobj fel egy hidratálót, hagyd hatni, majd utána sminkelj, a krémek, szérumok használatát pedig hagyd lefekvés előttre. Jobb, ha így csinálod, mintha mindent felkennél, de nem jutnának be rendesen a bőrödbe, és még csillogna is az egész arcod a sokféle összekeveredett kencétől.

5. Természetes fény

Amint kész vagy a sminkeléssel, irány az erkély vagy ablak, ahol csekkolhatod magad természetes fénynél egy türkörben. Ősszel és télen különösen mások a fények, mint tavasszal vagy nyáron, sokkal különbözőbb a kinti fény a bentihez képest, ezért muszáj ellenőrizned, nem maradt-e csíkos az arcod vagy nem túl erős-e a szemhéjpúdered.

Kipróbálod ezeket a tippeket?