Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Diana hercegné – Egy stílusikon divattitkai

Diana hercegné – Egy stílusikon divattitkai
Olvasd el!

Mikor láttad utoljára? Paul Walker lánya felnőtt, és gyönyörű modell lett belőle

Meadow Rain Walker csak 13 éves volt, mikor apja, a Halálos iramban filmek csillaga, Paul Walker meghalt egy autóbalesetben. Az ezt követő majdnem hét évben Meadow felnőtt, és alig ismeri rá.

Olvasd el!

Katalin hercegné ismét keresztbe tett! Újabb versenyben hagyta a háta mögött Meghant

Meghan- és Katalin hercegné gyakran összecsapnak, és ebből a harcból most utóbbi jött ki győztesen.

A nap cikke

Ég az Amazonas-esőerdő: már az űrből is látszik a kár „Földünk tüdejében”, mégsem tesznek ellene - de Te tehetsz!

Zokog a szívünk a képek és hírek láttán! A brazil miniszterelnök reakciója nagy felháborodást keltett, csak úgy, mint a helyzetre való világszintű reakció... Ha te sem szeretnél tovább a tétlenek táborában állni, elmondjuk, hogyan segíthetsz Te is, hogy ne fajuljon tovább a helyzet.

augusztus 24

kos 03.21 - 04.19

A sok tennivalód közül fogalmad sincs, melyikhez fogj...

bika 04.20 - 05.20

Annyira magabiztos vagy egy bizonyos dologgal kapcsolatban, hogy...

ikrek 05.21 - 06.21

Valakinek a viselkedése a környezeteben kezdi átlépni a...

rák 06.22 - 07.22

Nem szereted a konfliktus helyzeteket, kifejezetten konfliktus kerülő...

oroszlán 07.23 - 08.22

Kezdesz kimerülni a nagy hajtásban, nem nagyon bírod...

szűz 08.23 - 09.22

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron igyekszik a...

mérleg 09.23 - 10.22

Kissé kesze-kuszának ítéled most meg a helyzeted, de...

skorpió 10.23 - 11.21

Olyasfajta feladattal bíznak meg, amely igencsak távol áll...

nyilas 11.22 - 12.21

Bár a legkevésbé sem számítottál rá, olyasfajta lehetőséget...

bak 12.22 - 01.19

Nagy versenyhelyzetben észnél kell lenned, hogy ne érhessen...

vízöntő 01.20 - 02.18

Hosszú ideje görcsösen dolgozol valamin, attól rettegsz minden...

halak 02.19 - 03.20

A mai nap folyamán lehetőséged nyílik arra, hogy...

Elolvasom végig Megnézem
Olvasd el!

Mi lett veled Anna Faris? A filmcsillag riasztóan fest, a rajongók is aggódnak

A mindig vidám Anna Faris mostanában árnyéka önmagának!

Olvasd el!

Az emberek ki vannak azon, hogy milyen felismerhetetlen Charlize Theron

Charlize Theron te vagy az?

Olvasd el!

„Amennyit ráköltöttünk, annyiból már simán vehettünk volna neves tenyésztőtől kutyát” - szaporított kutyák történetei 3. rész

Tudod kik azok a szaporítók? Ismered a kegyetlen igazságot a munkájuk mögött? A Brit Pásztorkutya Fajtamentésen keresztül most pórul járt gazdik mesélik el a valódi történeteiket. Jöjjön a harmadik rész: Lili.

Facebook
Twitter
Pinterest
Tényleg elképesztő, hogy Diana hercegné idén lett volna 55 éves, és jövőre lesz halálának 20. évfordulója. Nem csak ebből az alkalomból, hanem mert az egyik előadásom kapcsán eszembe jutott, mennyire szívesen megmutatnám nektek a legérdekesebb divatpillanatait és titkokat, amiket talán sosem hallottatok!

Indításként rögtön jöjjön egy nagyon érdekes dolog, mégpedig hogy eredetileg nem is Dianával, hanem a nővérével, Sarah-val járt Károly herceg. Aztán a hölgy kijelentette a sajtónak, hogy ő bizony nem szerelmes, ami érthetően némi fennakadást okozott a kapcsolatban… Na de aztán bemutatta a hercegnek a 16 éves húgát, aki már korábban álmodozott róla, kiplakátolta vele a szobáját, és másoknak is azt mesélte, hogy hercegnő (vagy táncos) lesz. Persze odáig volt meg vissza a nála 12 évvel idősebb hercegtől, és rövidre fogva a szót, Diana álmai valóra váltak – 2 év múlva hivatalosan is udvarolni kezdett Károly, 1981-ben pedig jött az esküvő. Nézzétek, ennyire helyes volt Diana fiatalon:

Kép

Annyit azért elárulok már az elején, hogy ha divatról volt szó, Diana hercegné tudta, mit csinál és nagyon jól tervezett. Nem volt persze mindig extravagáns divatőrült – látszik ezen az 1980-as fotón is, mikor még nem volt a királyi család tagja és nem volt külön „divatkasszája”, hogy csak egy egyszerű kabátkát kapott fel az estélyijére, amit Margaret hercegnő 50. születésnapjára viselt. (Pedig ugye tudjuk, hogy a hosszú kabát mindig a ruha alá ér. ;)) Az esküvő persze más tészta volt, itt már volt büdzsé, és volt felhajtás és még annál is nagyobb titkolózás. Diana egyébként a Vogue egyik újságíróján keresztül ismerte meg a leendő tervezőpárost, David és Elizabeth Emanuelt, akiket szándékosan azzal a céllal választott, hogy az angol divatipart fellendítse. Ebben azért hasonlít Katalin hercegnére, igaz?

Kép

A tervezőpáros később azt mesélte, hogy igazából hárman tervezték a ruhát, és Diana nagyon élvezte az egész folyamatot. Rettentő izgatott volt minden ruhapróbán, farmerre kapta fel a hatalmas alsószoknyákat, szatén szoknyákat és fűzős felsőket. A végeredményre igazán büszkék lehetnek, hiszen a brit selyemből készült ruha nem csak, hogy betöltötte a St. Paul katedrálist – ez azért fontos volt, de 25 láb hosszú uszályával a divattörténelembe is bevonult (nem beszélve arról, hogy nagyjából 30 millió forintba került). Az esküvőt több mint 17 millióan követték világszerte!

Kép

Ezután elképesztően felgyorsult Diana fejlődése divat téren. Az első korszakát igazi mesebeli hercegnőként írják le sokan, ahogy azt a gyerekek elképzelik a rajzfilmek alapján. Tele masnival és fodorral, biztonságos, klasszikus választásokkal, és olyan divattervezőkkel, akiket az udvar is kedvelt és megszokott. De ahogy az életben, úgy a divatban sem tartott sokáig az álomvilág... Így aztán Diana elkezdett egyre rafináltabb és különlegesebb darabokat hordani, kifejezni a személyiségét, és feszegetni a határait, már ami az udvar szigorú szabályait jelenti. Minden szett jelentőségteljes és emlékezetes volt, ez volt a specialitása. Jól mutatja újítási vágyait, hogy egy melbourne-i látogatásra a félvállas estélyihez egy smaragd-gyémánt chokert vett fel tiaraként – a királynőtől kapta az esküvőre, és biztos vagyok benne, hogy az ajándékozó jobban örült volna a hagyományos viselésnek. De ki állíthat meg egy stílusikont? ;)

Kép

1985-re úgy nevezték a magazinok, hogy "Dynasty Di" – akik emlékeznek a Dinasztia című sorozat hölgyeire, biztos értik, miért – valószínűleg az olyan darabok miatt, mint a középső, ezüst Bruce Oldfield kreáció. A tervező azt nyilatkozta róla egyébként, hogy szeretett részt venni a tervezésben, de gyorsnak kellett lenni, mert hamar elvesztette a türelmét. Meg is értem! ;)

Kép

Szinte vitathatatlan, hogy a legikonikusabb ruha, amit Diana viselt, egy éjkék Victor Edelstein ruha volt, amit 1987-ben viselt Amerikában, Ronald és Nancy Reagan elnöki pár fogadásán. Ez volt az az alkalom, talán emlékeztek rá, mikor Travoltával táncolt. Táncolt, de még hogy! A színész először meg sem merte szólítani, nem hogy felkérni, aztán Nancy unszolására összeszedte magát és összesen 30 percig ropták. Megállás nélkül. Mit gondoltok, vajon féltékeny volt Károly herceg? ;)

Kép

Diana sosem foglalkozott azzal, éppen mi a divatos. Ahogy mondják, ő inspirálta a kifutókat és nem fordítva. ;) Az egyik kedvenc történetem ahhoz a ruhájához kapcsolódik, amit Catherine Walker egy 1989-es hongkongi látogatásra tervezett neki. A magas galléros, gyöngyökkel díszített bolerót I. Erzsébet királynő hatalmas gallérjai inspirálták, de a divattörténelmet kevésbé ismerő sajtó csak Elvis ruhaként jegyezte, és így is maradt meg az emberek emlékezetében, most pedig azt hiszem, a Victoria & Albert Múzeumban láthatjátok ezt a gyönyörű darabot. De vajon mekkora lehet a súlya a rengeteg kézzel felvarrt igazgyöngytől, mit tippeltek?

Kép

Egyébként, azt tudni kell, hogy eltartott egy ideig, míg igazán rátalált a saját stílusára – talán 1987 és Victor Edelstein környékére tehető -, de mikor igazán belelendült a válogatásba, már nagyon taktikusan tervezett, és mindig tudta, mit szeretne viselni. Nem hódolt be a letűnő trendeknek, és persze számtalan tervezőt inspirált. Catherine Walker volt az egyik fő tervező, akivel a legtöbbet dolgozott a ’80-as években, akit az előbb is említette, és aki sokat segített neki, hogy fiatalos és modern maradjon még az udvar keretei között is. Aztán persze a ’90.es években és főként a válás után más tervezőket is megismert, és sokkal merészebb kreációkat is bevállalt - Jacques Azagury brit tervező biztatta, hogy viseljen mélyebb dekoltázst és rövidebb szoknyákat. Úgyhogy hamarosan kimerészkedett a kontinensről, és felfedezte Versace-t, Valentino-t, a Diort, Christian Lacroix-t, és persze a Chanelt. De milyen jól tette!!!

Kép

Az egyik legemlékezetesebb pillanat ebből az időszakból – a nagy váltás idejéből – az úgynevezett Bosszú ruha volt, vagy Revenge dress, ahogy a brit sajtó nevezte. Ezt Christina Stambolian tervezte, még 3 évvel korábban a hercegnének, aki egészen eddig a napig nem merte felvenni. És hogy miért hívják úgy, hogy Bosszú ruha? Mert Diana épp azon a napon vette fel, mikor Károly herceg nyilvánosan beismerte, hogy viszonyt folytat Camilla Parker Bowles-szal. És igazság szerint nem is ezt a ruhát vette volna fel, hanem egy Valentino darabot, a divatház azonban előre sajtóközleményt adott ki a dologról, ami Diana kedvét szegte. Nem is csoda, jól akart kinézni és meglepetést szerezni, ha már összeszedte magát és egy ilyen szörnyű napon az emberek és a fotósok közé merészkedett. És láss csodát, másnap a sajtó nem a herceg tévében is leadott vallomásával volt tele, hanem egy sugárzó, gyönyörű, magabiztos 32 éves nővel. 3 évvel később aztán, látva a divat hatalmát, 79 ruháját árvereztette el, amivel 6 millió dollárt gyűjtött az AIDS és mellrák egyesületeknek.

Kép

És hogy miért szeretjük még Dianát? Mert ilyen csodásan festett laza, sportos darabokban is – és nem félt a farmer-farmer kombinációtól sem! ;)

Kép

És mert ilyen szuper szetteket állított össze – csak nézzétek azt a fekete pettyes kis blúzt a bőrövvel, a sikkes kalapot vagy a tollas fátylat! ;)

Kép

Remélem, Ti is élveztétek ezt a kis időutazást, és ti is azt kívánjátok, bár egy kicsit többet láttunk volna Diana-ból, a stílusikonból és az emberből is. Csók, Drágáim!!!!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

augusztus 24

kos 03.21 - 04.19

A sok tennivalód közül fogalmad sincs, melyikhez fogj...

bika 04.20 - 05.20

Annyira magabiztos vagy egy bizonyos dologgal kapcsolatban, hogy...

ikrek 05.21 - 06.21

Valakinek a viselkedése a környezeteben kezdi átlépni a...

rák 06.22 - 07.22

Nem szereted a konfliktus helyzeteket, kifejezetten konfliktus kerülő...

oroszlán 07.23 - 08.22

Kezdesz kimerülni a nagy hajtásban, nem nagyon bírod...

szűz 08.23 - 09.22

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron igyekszik a...

mérleg 09.23 - 10.22

Kissé kesze-kuszának ítéled most meg a helyzeted, de...

skorpió 10.23 - 11.21

Olyasfajta feladattal bíznak meg, amely igencsak távol áll...

nyilas 11.22 - 12.21

Bár a legkevésbé sem számítottál rá, olyasfajta lehetőséget...

bak 12.22 - 01.19

Nagy versenyhelyzetben észnél kell lenned, hogy ne érhessen...

vízöntő 01.20 - 02.18

Hosszú ideje görcsösen dolgozol valamin, attól rettegsz minden...

halak 02.19 - 03.20

A mai nap folyamán lehetőséged nyílik arra, hogy...

Elolvasom végig Megnézem

Odavoltál A lány a vonaton című filmért? 4 krimi/thriller, ami simán felveszi vele a kesztyűt

Izgalmas sztori, jó karakterek és váratlan csavarok – ezek egyértelműen lehetetlenné tesznek egy könyvet. Ha mindezt megfűszerezzük némi izgalommal is, akkor kész is az a fajta thriller, ami az utolsó betű elolvasása után sem hagy nyugodni…

Hasizmozni edzés előtt vagy után hatékonyabb? A szakértők válasza

Fogadjunk, hogy a futás után te is gyakran végzel felüléseket vagy plankelsz, de tényleg az edzés utáni pár perc erre a legmegfelelőbb? Lássuk, mit javasolnak a szakértők!

Napi horoszkóp augusztus 24.: az Oroszlánoknak pihenésre van szükségük, a Skorpiók nehezebb feladatot igyekeznek megoldani

Hétvégén is érdemes elolvasnod a csillagok üzeneteit, hisz izgalmas részleteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

15 ember, akit felkapott a világhír, mégis beültek az iskolapadba

Lassan kezdődik a tanév, ilyenkor érdemes végigvenni, hogy ki az, aki belepottyant a szupersztárságba és ki az, aki továbbtanult.

Mikor láttad utoljára? Paul Walker lánya felnőtt, és gyönyörű modell lett belőle

Meadow Rain Walker csak 13 éves volt, mikor apja, a Halálos iramban filmek csillaga, Paul Walker meghalt egy autóbalesetben. Az ezt követő majdnem hét évben Meadow felnőtt, és alig ismeri rá.

A törzskönyv nem csak sznobizmus, avagy a legfontosabb különbségek egy tenyésztő és egy szaporító között

Kiskutyát vásárolni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ha nem vigyázol, hamar egy szaporítóval találod szemben magad.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem