Ezt tedd meg a ráncok megelőzése érdekében már a 20-as éveidben

Léderer Fruzsina

A ráncokat nem akkor kell elkezdeni kezelni, mikor már kialakultak, sokkal fontosabb, hogy megelőzd őket!

Oké, oké, teljesen érthető, hogy huszonévesen még nem foglalkoztatnak túlzottan a ráncok, de tudnod kell, hogy ebben a korban kezdenek el kialakulni a szem és a száj körül. Ahhoz, hogy ezek harminc- majd negyvenévesen se legyenek láthatóak, meg kell tenned néhány óvintézkedést.

Fényvédelem

Ha imádsz nyáron napon lenni, vagy az őszi és téli sétákat kedveled, muszáj felkészülten elhagyni a lakást. Soha, de soha ne indulj el szabadtérre fényvédő krém nélkül. Hidratálj, használj a káros sugarak ellen fényvédőt, és csak ezek beszívódása után vidd fel az alapozót, így a ráncok is békén hagynak.

Napszemüveg

Ugye, sosem hunyorogsz a napon, hogy a szemed körüli ráncok elkezdjenek kialakulni? Fontos, hogy megfelelően védd a szemedet, és ezáltal a környékét is.

Szemkörnyékápoló

Mikor belépsz a második X-be, jön a szemkörnyékápoló krémek időszaka. Esténként nagyon óvatosan ütögess a szemed környékére a krémből, és hagyd, hogy jól beszívódjon. Sose dörzsöld, csak ütögesd finoman vagy masszírozd bele a bőrödbe.

Helyes arclemosás

Hiába hidratálod megfelelően a bőrödet, ha utána kiszárítod az arclemosókkal. Gyengéd arclemosót válassz, majd mosás után alaposan kend be hidratálóval. A legjobbak erre a célre a micellás vizek, ugyanis nem túl agresszívan, de hatékonyan tisztítják a bőrt.

A nyak krémezése

Nem ér véget az arcbőröd az álladnál. A krémeket egészen a nyakad végéig oszlasd el, ugyanis a nyak az egyik leggyorsabban ráncosodni képes testrész.

Kozmetikus

Rendszeresen látogasd meg a kozmetikusodat egy tisztító és mélyhidratáló kezelésre. Nagy szüksége van ezekre a felfrissülésekre a bőrödnek. Hidd el, megköszöni majd az egész arcod!