Így fesd ki a körmödet és nem fog lepattogni a körömlakk

Léderer Fruzsina

Kit ne zavarna, mikor elkezd leppattogni a körömlakkja?

Ahhoz, hogy ne kezdjen el túl hamar lepattogni a lakk, néhány trükköt érdemes bevetni, illetve beszerezni egy-két bombabiztos kelléket.

Elsőként a megtisztított kézre vigyél fel gyorsan száradó bázis lakkot. Ne helyettesítsd fedőlakkal, teljesen másra jó. A jó manikűr alapja a bázis, azaz az alaplakk. Minden körömre három csíkban vidd fel az alapot, és hagyd megszáradni. Először a közepére, majd a két szélére húzd fel a festék csíkot. Ha ez megszáradt, jöhet a szín, majd mikor a szín első rétege száraz, felviheted a második réteget. A szín megszáradása után várj egy percet, majd fesd át az egészet színtelen fedőlakkal.

A körömfestés mindig az utolsó művelet legyen. Először sminkelj, majd készítsd el a frizurádat, öltözz és csak ezek után lakkozz. Hagyj mindig időt a száradásra, és mielőtt útnak indulsz, mindig tegyél körömágy olajat a körmeid széleire, így nem század ki a bőröd, és az olaj a körömbe szívódva segíti megőrizni a lakk tartósságát.

Ha rendszeresen hidatálod a kezeidet krémmel, szintén sokat segítesz a manikűrödnek a tartósságban. Naponta legalább kétszer krémezd be a kezeidet!