10 tipp a ráncok megelőzése érdekében

Léderer Fruzsina

Ne félj a ráncoktól, inkább tanuld meg őket megelőzni.

Ha csupán tíz dolgot betartasz, nagyobb esélyed van arra, hogy a ráncok elkerülnek. Tartsd feszesen a bőröd, amíg csak lehet, a következő néhány apróság segítségével!

1. Használj krémes, olajmentes tisztítót, amellyel ápolod a bőrödet és eltávolítod a szennyeződéseket. Mindig langyos vízzel óvd a bőrödet, sem a meleg sem a hideg nem tesz neki jót.

2. Körökös mozdulatokkal vidd fel a hidratálót minden reggel és este. Mélyebbre jut a krém, ha jól bemasszírozod.

3. Igyál sok vizet, így a bőröd is hidratálódik. A hidratált bőr pedig ruganyos, nem gyűrődik, nehezebben alakulnak ki a ráncok.

4. Miután lemostad az arcodat tiszítóval, egy megmelegített törölközővel törölgesd meg, de ne dörzsöld! Miért fontos a melegség? Mert így tudod eltávolítani hatékonyan az elhalt bőrt.

5. 23 év felett el kell kezdened szemkörnyékápolót használni. Nagyjából egy borsó nagyságú krémet oszlass el minden nap egyszer a ráncosodásra hajlamos területeken!

6. A szem alatti részre fordíts különös figyelmet, itt lesz általában leggyorsabban ráncos a bőr. Szérumokkal ápold!

7. Nem csak az arcra, de a nyakra és a nyak alatti részre is megfelelő krémeket kell juttatni. Szerezz be egy ráncosodás elleni feszesítő testápolót, és alaposan kend be vele esténként a területet.

8. Fogyassz antioxidánsokat és Omega-3 zsírsavat! Ezek a leghatékonyabb fegyverek a ráncok ellen.

9. Viselj rendszeresen napszemüveget az utcán, hiszen ha a fény miatt hunyorogsz, ráncolod a szemedet, a bőr pedig ezt megjegyzi...

10. Aludj háton, ugyanis a hason vagy oldalt alvás miatt gyorsabban alakulhatnak ki nyaki ráncaid.

Fogadd meg ezeket a tanácsokat!