5 dolog, amit soha ne tegyél az arcodra

Kata

Inkább kerüld el ezeket az otthoni praktikákat!

Nagyon szeretjük és keressük is azokat az otthoni, természetes megoldásokat, emlyeket a bőrápolásban is hasznosíthatunk. Ám a rengeteg praktika között bőven találni olyat is, ami inkább árt, mint használ. Öt olyan dolgot mutatunk most, melyeket inkább soha ne tegyél az arcodra!

Citrom

A citromnak valóban van egy olyan pozitív hatása, hogy életteli fénnyel tölti meg a fáradt arcbőrt. Ám közvetlenül soha ne vidd fel rá, mert súlyosan károsíthatja a bőrfelületet. Túlzottan kiszáríthatja, égési sérüléseket okozhat rajta és az eredmény kifejezetten fájdalmas lehet. Használj helyette inkább olyan krémeket, melyek világosítanak, fényesítenek - és biztonságosak.

Szódabikarbóna

Sokan ajánlják, hogy házilag is nagyszerű bőrradírt készíthetünk többek között szódabikarbóna felhasználásával. Persze lehet hatásos, de ez is rendkívül szárítja az arcbőrt, ugyanakkor csökkenti természetes savasságát és ezzel túlzott olajtermelést idézhet elő.

Cukor

Szintén házi bőrradír keverékekhez ajánlják, ám a cukor, legyen akármilyen finom is, egyáltalán nem kíméletes a bőrödhöz. Sőt, durván bánik vele, és lassan múló károsodást is okozhat. A test többi területén olajokkal elkeverve tökéletes, de az arcbőr túl érzékeny hozzá.

Fahéj

A fahéjról azt hallani, hogy hatékonyan küzd a pattanásokkal és a bőrhibákkal. Ám aki már kipróbált olyan DIY arcmaszkot, ami fahéjat is tartalmazott, azt tapasztalhatta, hogy szerencsés esetben csak pirosodást okoz, súlyosabb formában viszont égési tüneteket, melyek akár maradandóak is lehetnek.

Majonéz

Ez a termék nagyszerű hajpakolásokhoz, de inkább ne próbáld ki az arcodon. A majonéz ugyanis ahelyett, hogy puhává varázsolná az orcád, inkább zsírosítja és fura, tapadós felületet eredményez. Túl sűrű az arcbőrnek, eltömíti a pórusokat és csúnya pattanásokat eredményezhet.