5 természetes trükk az illatos lábakért

Kata

Otthon is fellelhető apróságokkal is tehetsz a kellemetlen lábszag ellen.

A kellemetlen lábszag kínos téma, pedig sokan küzdenek vele - és van pár olyan hasznos trükk, amivel ez nem is olyan nehéz dolog. Ráadásul rengeteg, akár a konyhában is fellelhető szer van otthonodban, amivel elérheted, hogy illatosak legyenek a lábaid. Öt olyan tippet hoztunk, melyek segíthetnek!

Szódabikarbónás fürdő

A szódabikarbóna nagyszerű otthoni csodaszer arra, hogy illatozzanak a lábaid. Hiszen természetes szintre hozza a láb PH-ját és a baktériumokat is megöli. Tegyél belőle egy lábfürdető tál vizébe poharanként egy kanállal és áztasd benne a lábaid 15-20 percet. Ezt ismételd meg egy héten át minden este, meglesz majd a hatása! A finom illat érdekében tegyél a vízhez például citromlevet. Egyébként szódabikarbónából a cipőidbe és a zoknidba is szórhatsz, úgy is hatásos.

Fekete teás fürdő

Az előzőhöz hasonlóan a fekete teát is tedd a lábfürdő vizébe. Ehhez előbb forralj vizet, benne a 4 filternyi teával, majd ha meghűlt, pihentesd benne a lábad 20 percig. Ezt is lehet naponta ismételni, ahogy jólesik és szükséged van rá. A tea antibakteriális hatású és a láb bőrének pórusait is összehúzza, így hatékony a szagok ellen.

Ecetes ápolás

Szintén lábfürdő formájában alkalmazhatsz ecetet, amiből olyan 5-8 pohár vízhez fél pohárnyit kell adni. Az ecet lehet sima háztartási, vagy almaecet, a keverékben pedig napi kétszer 15 percig édemes fürdetni a lábaidat. Az ecetet sokfelé használjuk a háztartásban a szagok megszüntetésére, hiszen az azokért felelős baktériumokat tünteti el.

Rozmaring és zsálya

Mindkét növény antibakteriális hatású és leginkább abban tudnak segíteni, hogy kevésbé izzadjon a lábad, valamint friss és természetes illatot adnak neki. Ehhez ismét egy fürdőt javaslunk, amihez bő vízben fel kell forralni egy-egy teáskanál száríott zsályát és rozmaringot. Majd, ha a víz már kellemesen meghűlt, áztatni benne a lábadat 30 percig naponta.

Levendulaolaj

Ha szereted a levendula illatát, akkor ezt a trükköt neked találták ki. Masszírozz pár cseppet az olajból lefekvés előtt a lábfejedbe és másnap már érezni is lehet az eredményét. Az olajat egyénként bármikor használhatod lábfürdőnél is a plusz illatokért. A levendula is a bacik ellen jó, illata pedig mindent elfedhet. Mielőtt használnád az olajat, egy cseppel teszteld, nem vagy-e rá allergiás.