5 szépségtipp kombinált bőrre

Europress
V. Zsófi

A kevert bőrtípus speciális ápolást igényel, de könnyen elsajátíthatod a tudnivalókat te is!

A klasszikus értelemben vett kombinált bőr azt jelenti, hogy a T-vonal, vagyis a homlok, az orr és az áll inkább zsíros, míg az orcák szárazak. Ezt legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha néhány napig nem kensz semmit az arcodra vagy megmosod langyos vízben és vársz egy órát. Nyomj egy papírzsebkendőt az arcodhoz és nézd meg, hol lett zsíros, ha csak a T-vonalban, ráadásul a többi rész száraz, érdes vagy hámló, akkor kombinált a bőröd. Ez esetben néhány tippel segítünk a kezelését illetően:

1. Kerüld az irritáló összetevőket

A száraz és a zsíros bőrön is ronthat a denaturált alkoholt tartalmazó kozmeikum, bizonyos illatanyagok és a jól habzó lemosók (SLS, SLES) sem biztos, hogy jót tesznek.

2. Tegyél fel hetente pakolást

Különbözőt is feltehetsz a különböző területekre, de ha szeretnéd eggyel letudni, akkor válassz Holt-tengeri iszapos pakolást, mely segít kiegyenlíteni a különbséget az arcbőrödön.

Olvasd el ezt is!
Cseréld le a tusfürdőt! – 3 érv a szappan mellett

3. Ne légy túl kegyetlen a T-vonallal

Semmiképp se használj agresszív szárító termékeket a zsírosabb területeken, mert ezzel azt éred el, hogy a faggyúmirigyek még nagyobb teljesítményen dolgozzanak, hiszen azt hiszik, nincs elég olaj a bőrödön. Ennek a területnek akkor is szüksége van hidratálásra, ha kifejezetten zsíros, mert ettől még lehet vízhiányos. Könnyű gélállagú krémet használj rá.

4. Az egyensúly fontos

Ne ess se abba a hibába, hogy túlszárítod a T-vonalat, se abba, hogy túl zsíros krémmel kened a száraz területeket. Próbálj ki többféle terméket és légy türelmes!

5. Használj különböző termékeket

Ha észreveszed, hogy a hidratálókrémed jó a homlokodon és orrodon, de az arcod többi része sokkal szárazabb marad, nyugodtan szerezz be inkább két krémet, és kend száraz bőrre készült krémmel a dehidratáltabb orcákat. Ugyanez igaz a sminkre is, vizsgáld meg, hogy reagálnak a bőröd egyes részei a termékekre, például lehet, hogy csak a T-vonaladra kell púdert tenned, az orcákra nem.

Neked mi a tuti szépségápoló tipped kombinált bőrre?