Pikáns kukorica krémleves recept
Finom, gyorsan elkészíthető és mégis különleges: próbáld ki ezt a szuper levesreceptet, ha van időd egy kicsit főzőcskézni!
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott kukorica;
- 1 nagyobb szem krumpli, felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 l víz
- 2 db Maggi csípős tyúkhúsleveskocka
- 1 teáskanál morzsolt koriander levél (vagy kis csokor friss koriander)
- 2 dl tejszín; pirított bacon / tökmag / pattogatott kukorica,
- és vágott snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A hagymát a vajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát és a krumplit.
2. Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a kockát és a koriandert, főzzük 10 percig.
3. A levest turmixoljuk, törjük át sűrű szövésű szitán, majd a tejszínnel öntsük fel és további pár perc alatt forraljuk készre.
4. Tálaláskor a tetejére szórjunk pirított bacont, pirított tökmagot, vagy pattogatott kukoricát, amit kiegészíthetünk vágott snidlinggel.
Adag: 6 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Tipp: ha kéznél van egy kis tökmagolaj, tálalásnál tegyünk a levesre néhány cseppet, nagyon fel tudja dobni!
Ha pedig kész a könnyű leves, jöhet a főétel! Ha pedig nyár, akkor természetesen grillétel, igaz? Melyik a kedvenced?