Soha többé rossz árnyalat! 1 trükk, amivel megtalálhatod a tökéletes rúzst

Léderer Fruzsina

Jó, ha kísérletezel színekkel és trendekkel, de van, hogy nem sikerül eltalálni a hozzád illő színt. Ne forduljon elő ilyen többet!

Sajnos attól, hogy valakin kinézel egy csodaszép rúzst, még nem biztos, hogy a te bőrszínedhez is passzol. A legrosszabb a dologban, hogy általában senkinek nem is tűnik fel, ha hozzá nem illő árnyalatot választ. Ha alapozót választasz, a bőrtónusodnak megfelelően nyúlsz sárgás vagy rózsaszínes után. Ahogy az alapozóknál, úgy a rúzsoknál is a tónusodat kell figyelembe venni.

Így csináld!

A profi sminkeseknek egy gyors trükkje van, amelyből könnyen megállapítják, milyen rúzs áll jól a sminkelendő alanynak. Ehhez csupán ki kell deríteni, milyen tónusú bőre van az illetőnek.

Három csoport létezik, amelyekbe tartozhatsz: meleg, hideg, semleges.

Nézd meg a csuklód belsején az erek színét természetes fényben. Kékesek? Akkor te a hideg csoportba tartozol. Zöldesek? A te tónusod meleg. Ha nehezen mondod meg, kék vagy zöld színt látsz, a szerencsés semlegesek közé sorolhatod magad.

Ha tutira mennél, végezd el még a sárga póló tesztet is. Kapj fel egy sárga felsőt, és nézd meg magad a tükörben.

Ha csodásan áll, imádod magadon a színét, meleg tónusaid vannak, ha rémesen érzed magad benne, akkor inkább a hideg színek állnak jól, ha pedig kékben és sárgában is ugyanolyan jól mutatsz, akkor semlegesnek mondhatod magad.

Most már csak azt kell megtudnod, melyik csoportnak milyen rúzsok állnak jól.