Nyaralóhelyek Európában, ahol októberben is jó idő van

Wikimedia Commons
Kata

Még nem késő megvenni a repjegyet!

Októberre itthon már rendesen ősziesre szokott fordulni az idő, egyre kevesebb a napsütéses órák száma és az eső is sokkal gyakrabban elered. Hogy ne essenek bele az őszi/téli depresszióba túl hamar, sokan októberben olyan helyekre vándorolnak Európában, ahol még ilyenkor is nagyszerű az idő és ha strandolni nem is, napfénnyel feltöltekezni még mindig lehet. Mutatjuk, mit érdemes kipróbálni!

Santorini

Görögország egyik legszebb pontja mostanában ismét nagyon felkapott lett, ami nem is véletlen - elképesztően kék a tenger és gyönyörű kilátásban van itt részünk, szinte minden négyzetméterről. Santorinin októberben is általában olyan 22 fok van nappal, legyünk bármelyik szigeten. Fehér házikók, kék tetők és a csodálatos tenger - ebben biztosan nem fogsz csalódni!

forrás: Wikimedia Commons

Amalfi-part

Ezt a lenyűgöző vidéket Nápolytól délre kell keresni a Santorini-öböl északi részén. Pont olyan, mint a mesében: színes házikók sorakoznak a meredek tengerparton, kikötők és strandok váltják egymást. Positano vagy Amalfi városa is nagyszerű úti cél, és itt is 21-22 fokra lehet számítani.

forrás: Wikimedia Commons

Lanzarote

A Kanári-szigetek legkeletibb tagja sok utazó jól bevált őszi menedékhelye, hiszen itt még októberben is 25 fokot mérnek, és akár a tengerbe is be lehet merészkedni. Sőt, még a végén le is barnulsz, ha ezt választod kikapcsolódásra. A hely egyénként lenyűgöző, csak ajánlani tudjuk!

forrás: Wikimedia Commons

Costa Brava

Spanyolország északkeleti részén, Katalóniában található a Costa Brava, vagyis a vad/szaggatott part. Októberben talán az a legnagyobb előnye, hogy már nem zsúfolt, viszont még mindig nem éri el az esőseb időszak és ugyanúgy lehet dúskálni a partmenti városok változatos nyaralóhelyeiben.

forrás: Wikimedia Commons

Porto

Portugália második legnagyobb városa, ahol el lehet időzni egyrészt az izgalmas, zegzugos utcákban és a közeli tengerpartokon is. Októberre, mivel olyan 18-20 fok van arrafelé, már inkább a várost ajánljuk, de meg lehet próbálkozni a parttal is, hátha nincs hatalmas szél.

forrás: Wikimedia Commons