5 tipp, hogy frissebbbnek tűnjön az arcod, smink nélkül

Léderer Fruzsina

Ha azt hallod valakitől, hogy "olyan fáradnak tűnsz" rögtön egy kicsit rosszul érzed magad tőle? Kerüld el!

Bár sminkcuccokkal megfelelően lehet korrigálni, ha nem sikerült kialudnod magad éjszaka, de mi a helyzet akkor, ha épp nincs kedved a bőrödet alapozóval, korrektorral, és egyéb kencékkel fárasztani? Szerencsére megoldható, hogy smink nélkül is ébernek tűnhess. Segítünk!

Szagolj meg egy finom illatú olajat!

Szerezz be egy élénkítő hatású illóolajat, lakás illatosító sprayt vagy parfümöt! Ha citrusos vagy mentolos illatba szippantasz bele, szinte azonnal felébredsz. A reggeli kávéd mellett szagolgasd a kedvenc ébresztő illatodat, jöhet egy langyos zuhany, és már indulhatsz is.

Dobj fel egy pakolást!

Nem is lesz semmilyen sminkre szükséged, ha fogmosás, fésülködés és zuhanyzás közben magadon hagysz egy könnyű, bőrfrissítő pakolást. Például uborkás-avokádósat, esetleg egy kis citromlevet is csavarj bele.

Ha a szemed bepirosodott

Ha egész éjjel fentvoltál, biztosan nem olyan tiszta a tekinteted, ráadásul a fehér része is vörös csíkokkal tarkított. Ettől könnyen megszabadulhatsz, ha szemcseppet teszel bele, majd ráhelyezel a szemhéjadra két uborka karikát és így fekszel nagyjából 10-15 percig. Ezután a munkatársaid sem jönnek majd rá, hogy nem pihented ki magad.

Ha kíváncsi vagy még két tuti tippre, !