Kerüld el a veszélyes, lejárt szavatosságú szépségtermékeket!

Léderer Fruzsina

Minden szépségápolási termék más és más anyagokból áll, ezért érdemes odafigyelni mindegyiknek a szavatossági idejére.

Ha egyszer és mindenkorra el szeretnéd kerülni azt, hogy a bőrödnek problémái legyenek, sose használj szavatossági időn túli termékeket. Óriási problémát okozhatsz velük magadnak, ezért minden esetben dobd ki, a ki nem fogyasztott krémeket és egyéb termékeket, ha túllépték a használati idejüket. Segítünk, hogyan derítsd ki, melyik meddig jó!

Hidratáló krémek

Maximum egy évet bírnak ki a hidratáló krémek formulái. Arról már nem is beszélve, hogy általában kézzel nyúlsz bele a dobozba, áttéve így a baktériumokat a kezedről a termékbe. Ha a krémek textúrája vagy színe megváltozik, azonnal dobd ki, és ha már egy éve használod, és nem fogyott ki, akkor is.

Arclemosók

Az olajos alapúak egy évig simán megőrzik hatásukat, de a tejes és vizes verziókat jobb, ha egy fél év alatt elhasználod. A tejesek különösen erős viszketést tudnak okozni, ha már lejártak.

Testápoló

A testápolóval nagyobb a szerencsénk, akár két évig is kibírják felbontva. Ha az állaga elkezd csomósodni, akkor viszont jobb, ha kicseréled egy újra.

Fényvédő krém

Nagyon fontos, hogy a fényvédőd dobozán megnézd a lejárati dátumot, ugyanis ezen túl nem véd a nap káros sugarai ellen. Általában 3-6 hónap után illik cserélni.

Szempillaspirál

Három hónap után szigorúan ki kell dobni, ha addig még nem fogyott ki a használattól. Durván begyulladhat a szemed, ha ennél tovább használod.

Rúzsok

Az ajakápolók és a rúzsok amúgy is gyorsan fogynak, de ha egy-másfél évnél tovább használsz egyet, elég valószínű, hogy herpesz vagy más csúnyaság alakulhat ki az ajkaidon.

Olvasd el ezt is!
Nem mindegy, hogyan használod a sminklemosó kendőt


Ugye, még ma lecsekkolod, mikor bontottad fel ezeket a termékeket?