Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

10+1 tünet, amikor a kutyádat orvoshoz kell vinni

10+1 tünet, amikor a kutyádat orvoshoz kell vinni
Facebook
Twitter
Pinterest
Sokszor egyértelmű, hogy állatorvoshoz kell fordulni kutyánkkal, például egy vérző, harapott seb esetén. Vannak azonban olyan tünetek, jelek, amikor szintén fontos megmutatnod a kutyád az állatorvosodnak, mert így esélye lesz időben észrevenni, ha valami komolyabb baj van készülőben.

Mégis, mik ezek a tünetek? Felsorolunk 10 lehetőséget, amire érdemes odafigyelni.


1. Ha bármilyen baleset érte: egy belső vérzést például nehéz otthon észrevenni, a kutya pedig eleinte tünetmentes lesz.
2. Nehéz légzés: számos tüdő-, szív- és légúti betegség tünete lehet
3. Idegrendszeri tünetek - egy ájulás, egy bénulás egyértelmű lehet, de olyankor is vidd el a kutyát állatorvoshoz, ha csak egy kicsit is máshogy viselkedik, vagy apróbb jeleket veszel észre: például remegés, furcsa szemmozgások
4. Mérgezés: ha csak sejted, hogy beleehetett valami méregbe, akkor is jobb, ha ezt megmutatod, és nem vársz vele másnapig

5. Hányás, hasmenés: egy napig még akár nem is okoz gondot, egy kis koplaltatással, helyre is jöhet. Ha azonban 24 órán túl is tart, vagy ha mellette bágyadtságot is észreveszel a kutyádon, jobb ha elviszed vizsgálatra.
6. Szemészeti problémák: a szem érzékeny szerv, sokkal gyorsabban lehet maradandó károsodás, mint a test egyéb részein. Így már a legkisebb probléma esetén is jobb, ha elviszed megmutatni
7. Vizeletürítési problémák: ha többet pisil, ha kevesebbet, ha erőlködik közben: mind komoly betegségek jele lehet, mutasd meg, hogy időben észrevehessék!
8. Köhögés: egy kis megfázáson kívül akár szívbetegség, vagy tüdőgyulladás is lehet. Egy vizsgálattal kiderülhet, mi okozza
9. Fájdalom: Bármilyen fájdalom kellemetlen. Jó, ha kiderül az oka, hátha kezelhető, ha pedig nem, akkor a fájdalomcsillapítás is nagyon fontos, hiszen mi sem szeretünk szenvedni
10. Testsúly változás: ha ok nélkül fogyás, vagy hízás indul, jobb, ha utánajártok állatorvosotokkal, mi lehet a háttérben. Akár súlyos betegségek jele is lehet egy fogyás, de lehet, hogy csak parazitás háttere van (férgesség), a hízás mögött pedig akár hormonális okok is állhatnak.

+1. Ha a kutyád makk egészséges, akkor is érdemes legalább évente egyszer kivizsgáltatni. Hiszen mindig jobb időben észrevenni és megelőzni a bajt, mint kezelni. Érdeklődj állatorvosodnál, hogy milyen egészségmegőrző csomagot, vizsgálatot ajánl kutyádnak!

Hungarovet Állatorvosi Rendelő

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!