Fess füstös szemet, mint Kendall Jenner

Kata

Lesd el a modell módszerét!

Kendall Jenner egyik védjegye a füstös szem, ami elképesztően jól áll neki. A leggyakrabban ezért olyan alap sminkkel látni, melynek ez is az egyik eleme. De hogyan csinálja, hogy ennyire egyedi és nagyszerű a végeredmény? Videós segítséget adunk Lisa Eldridge vlogger által, hogy te is leutánozhasd!

1. Első lépésként tegyél folyékony alapozót az arcodra, hogy egységes legyen a bőrtónus, majd emeld ki a hangsúlyos területeket highlighterrel. Arra figyelj, hogy a highlighter ne különüljön el túlzottan az alap arcszíntől, dolgozd el rajta szépen.

2. Ezután korrektorral finomítsd a szemek alatti bőr színét és fedd el az esetleges hibákat, sötét karikákat. Ez is alkalmas ugyanakkor kiemelésre, ha ügyesen, ecsettel viszed fel.

3. Rendezd el a szemöldököd formáját fixáld egy kevés szemöldökzselével és finomítsd egy kevés szemöldökceruzával.

4. Dolgozz el fekete, krémes szemfestéket a szemhéjakon úgy, hogy elég sötét és elmosott legyen a végeredmény. Építsd fel a színt rétegről rétegre. Használd ugyanezt a színt a szemek alatt is.

5. Fekete szemceruzával emeld ki alul és felül is a szempillák vonalát, majd a korábban használt szemfestékes ecsettel mosd egybe a már fent lévő szemfestékkel és szempillaspirállal tökéletesítsd a pillákat.

6. Ha nem szeretnéd, hogy a fekete festék lemásszon a szemed alá, állítsd meg egy kis korrektorral vagy púderrel, egy ecsetvonás segítségével.

7. Végül egy kis kontúrozás segítségével lehet befejezni a sminket. Mindent csak finoman, ne nyomd el a füstös szem szerepét! Sőt, egy kevés highlighter púderrel tovább fokozhatod a hatását a homlokcsonton, arccsontokon.

8. Nude árnyalatú szájceruzával színezd az ajkaid, majd tegyél rá szintén nude, de matt ajakbalzsamot.

9. Ha csillogóbbá tennéd a szemeket, akkor még használhatsz egy kevés highlightert a szemhéjon, vagy világos színű krémes szemfestéket, esetleg géles szemfényt (amit a szemek alá is felvihetsz). Ezektől nem mosódik el a smink, inkább fixálnak.

Kipróbálnád ezt a sminket?