Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Böngéssz a JOY Beauty channel videói között!
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét: a netezők szétszedték az anyukát

7 dolog, amit bárcsak tudtam volna microblading előtt

7 dolog, amit bárcsak tudtam volna microblading előtt
A feliratkozásod hibába ütközött. Kérjük próbáld meg újra!
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál!

Vár a JOY Beauty Club!

 Szeretnél mindenről elsők között értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szakértőink

Dr. Falus György

1993 óta dolgozom plasztikai sebészként. Már pályám kezdetén abban a szerencsében volt részem, hogy rögtön kipróbálhattam mind a kórházi, mind a magán praxist. Jelenleg az esztétikai műtéteket egy megújult magánvállalkozásban, a helyreállító műtéteket kórházi keretek között végzem. A velem együtt dolgozó kollégákkal együtt közös célunk, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseink elképzeléseit. 

Dr. Halász Dóra

Aromaterapeuta, gyógyszerész

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész , feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a SHEDO kozmetikumok megálmodója és készítője. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult. A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőek bizonyult sajátnatúr kozmetikumaim létrehozása, amellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád. Kozmetikumaim 2020. tavaszán kerültek forgalomba.Gyógyszerész. Aromaterapeuta. Csodás, 100%-ban természetes összetevőjű natúrkozmetikumok megálmodója és alkotója: ismerjétek meg dr. Halász Dórát és a SHEDO márkát! 

Dr. Pozsgai Melánia

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Már az első egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a bőrgyógyászat iránt. Szakorvosként kiemelten fontosnak tartom, hogy az általános bőrgyógyászati kórképek mellett minél nagyobb hangsúlyt fektessünk bőrtumorok korai felismerésére, a fényvédelemmel, megelőzéssel kapcsolatos információk átadására.

Gazdig Adrienn

Hajfonat specialista

1985-ben születtem, amióta az eszemet tudom fodrász szerettem volna lenni.15évesen saját hajamon elkezdtem fonásokat gyakorolni, amit Alicia Keys ihletett (Fallin c. számában). Majd az egész sulinak kellett! 10éve végeztem el a fodrász iskolát és mivel 2017-ben hatalmas divat lett Magyarországon a hajfonás, így ezt már begyakorolva, meglovagoltam a hullámot! Ma pedig már oktatom is a hajfonás minden változatát!

Herczeg Csaba 'Gepárd'

1998 óta vagyok aktív fodrász, és 2000-től kezdve dolgozom divatfotózásokon, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2000-től a Tony&Guy oktatási és kreatív igazgatója voltam, innentől kezdve pedig állandó szereplője voltam a divatlapoknak, mint fodrász. 2005-ben két társammal megalakítottuk a Hair-Club szalont, 2010-től pedig egyedül viszem a CULThair fodrászatot.  Többször voltam a Central European Fashion Week vezető fodrásza, emellett pedig együtt dolgozhattam olyan cégekkel is, mint például a L’Oreal, TG vagy a Joico. Az utóbbi években a Schwarzkopf Professional és az Authentic Beauty Concept fodrásza vagyok.

Kenesei Anikó

A JOY magazin szépségszerkesztője

Klein Fanni

Klein Fanni vagyok, a The Sisterhood Salon egyik alapítója, a szalont Annával a nővéremmel nyitottuk tavaly nyáron budapest belvárosában, nekünk ez volt az egyik nagy újratervezés 2020-ban. Amikor megszereztem a szakmám, még nem ismertem ezt a világot, így folyamatosan fejlődni akartam, ezért képzésről képzésre jártam, ezáltal rengeteg szakembert és új technikát ismertem meg. A mai napig úgy gondolom, hogy soha nem szabad hátra dőlni, szeretem magam képezni és mindig keresem az újdonságokat. A festés szerelmeseként a díszítést preferálom főként, de a természetes hatású tökéletes gél lakkozás is nagyon fontos szerepe a munkámnak.

Kovács Viktória

Szakmai pályafutásomat a MAC Cosmetics-nél kezdtem 2014-ben, 3 kozmetikusként töltött év után. 2015-ben váltam szabadúszó sminkessé, azóta változatos területeken tehettem magam próbára. Több Budapest Fashion Week bemutatón dolgoztam, különböző magazinok oldalain jelentek meg munkáim, és számos hazai divattervező fotózásán közreműködtem. Hosszú ideje készítem írók, költők, szerzők sminkjeit is egy könyvkiadó felkérésére.

Részt vettem magyar és külföldi filmek, sorozatok forgatásán, illetve több, a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon bemutatott produkció elkészítésében. Az utóbbi években sok zenei videó és reklám által is bővült a portfólióm.

Molnár Lilla

Etyeken élek és tevékenykedem sminkesként, kozmetikusként és sminktetoválóként (weboldalam). Egyetemi tanulmányaim alatt végeztem el professzionális sminkes képzést, majd rögtön el is helyezkedtem a szakmában, hogy kellő gyakorlatra tegyek szert, 5 évet dolgoztam a MAC Cosmetics-nél, majd kialakítottam önálló sminkes szalonom. Dolgoztam már fotózásokon, divatbemutatókon és forgatásokon is, Idő közben pedig nem csak sminkes, hanem sminktetováló és kozmetikus is lettem. Microblading- természetes szálas szemöldök tetoválás készítéssel is foglalkozom.

Szakonyi Eszter

Kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Vintage Beauty magyar prémium kozmetikai márka megalapítója, az Időtlen szépség c. könyv szerzője

"Az emberi arc az egyik legpontosabb térkép az egyénről. Múltja, életmódja, szokásai, egészségi állapota, lelki alkata, törekvései és elfojtásai, hangulata és indulatai mind-mind leolvashatóak bőr állapotából, ápoltságából, redőiből, elváltozásaiból és a mindezek elfedésére tett törekvésekből. Ezen kódrendszer megfejtése és lehetőségekhez mért manipulálása az egyik legizgalmasabb játék számomra."

Takács Petra

Vadász Emese

Online szépségszerkesztő. Szépségápolás fanatikus, színház expert és Netflix-függő.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr, a Le Parfum luxusparfümérialánc alapítója. Jean-Paul Guerlain Versailles-ban, a Napkirály fényûzõ városában alapította meg a luxuskozmetikumok világhírû francia iskoláját: www.isipca.fr Ebben az iskolában a világ minden tájáról érkezett tizenkét tanuló közt évtizedek óta az egyedüli magyarként végeztem el a Fragrance Academy parfümkészítõ mesterkurzusát. Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készítem saját parfümkreációimat. A Le Parfum parfümériáimban Személyes Parfümtanácsadást is tartok a világ legszebb niche parfümjeiből. A luxusparfümkészítés high-end szolgáltatása azonban, amikor egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelõ bõréhez komponált “haute couture” vagy "custom-made" parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvõi vagy exkluzív vállalati parfümöket alkotok.

A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Facebook
Twitter
Pinterest
Sok hezitálás után végül bevállaltam a szemöldöktetoválást – de vajon megérte?

Szinte láthatatlan szemöldököm, ezért már évek óta szemeztem a szemöldöktetoválással, de a sötétkék, filctollszerű „alkotások” és innen-onnan hallott rémtörténetek sokáig elvették a kedvemet tőle. Közben persze irigykedve néztem minden, markáns bozonttal megáldott ismerősöm homlokát és szorgosan rajzolgattam reggelente mindenféle porral, zselével és kefével a szemem fölé az áhított formát... mígnem rátaláltam Hendlein Nikolett munkáira (a vele készült interjúnkat a júniusi JOY magazinban találod). Tudtam, hogy ő az emberem! Szóval bejelentkeztem hozzá, és most elmondom, hogy mi a tapasztalatom és mikre kell odafigyelned, mielőtt te is rászánod magad microbladingre.

A microblading egy eredetileg japánból származó szemöldöktetováló technika, amely néhány éve terjedt el világszerte. Az eljárás során steril, apró pengékkel szőrszálnyi karcolásokat ejtenek az érzéstelenített bőrön, majd ebbe megfelelő árnyalatú pigmentet dörzsölnek. Így ultratermészetes szemöldökforma lesz a végeredmény.


1. Sokkal, de sokkal sötétebb lesz, mint amilyet szeretnél

De ez normális! Nekem már volt egy kb. kétéves, kifakult szálas szemöldöktetoválásom, és emiatt alapból sötétebb színt használt Niki, hogy rendesen elfedje azt. Így viszont nem volt szükség külön satírozásra, a microblading technika tökéletesen elégnek bizonyult. Frissen elkészülve úgy néztem ki, mintha akkor jöttem volna egy szemöldökfestésről: a szín nagyon élénk volt. Másnapra még sötétebbé, intenzívebbé vált, és a forma is vastagabbnak is tűnt... Na akkor nagyon elkezdtem azon gondolkozni, hogy mit is műveltem az arcommal... Bárhova mentem, úgy éreztem, hogy mindenki a homlokom közepét nézi, ezért próbáltam élénk rúzsokkal ellensúlyozni a látványt.

A frissen elkészült microblading kb. 30%-kal sötétebb, mint amilyenre véglegesedik. Viszont ez az állapot csak átmeneti: nagyjából egy hét, amíg lehámlik. Utána pedig kb. 1 hónap, mire „beérik” a szín, addig váltakoznak a sötétebb és halványabb periódusok Szóval nem kell elkeseredni, nem maradsz örökre olyan, mint Bert a Szezám utcából!

(Azért ha teheted, ne ilyenkorra szervezd a programjaidat.)

gif

2. Bár más módszer, de akkor is tetoválás!

Szóval ennek megfelelően kell egyrészt ápolnod és védened a napsugárzástól, másrészt jól meg kell fontolnod, mielőtt bevállalod. Nagy különbség van aközött, hogy befesteted a szemöldököd vagy éppen kitetováltatod. Mindenképpen végig kell gondolnod azt, hogy ezentúl (ha nem is örökre, de nagyon sokáig) valami mindig ott lesz az arcodon, ráadásul elég feltűnő helyen. Éppen ezért, ha nem a megfelelő szakemberhez mész, akkor csak nagyon nehezen (vagy éppen sehogy sem) korrigálható a dolog.

Bár a microblading egy „féltartósnak” mondott technika, azaz kb. 1 év múlva kikopik a bőrből, ez sem teljesen igaz. Bár a szálak fakulnak, marad nyoma (még ha halvány is). És bár nagyon élethű ez a technika, attól még (nagyon közelről) látszik, hogy van valami a bőrödön. Szóval ha ettől idegenkedsz, akkor inkább ne vágj bele.

Nekem a korábbi tetoválásom gépi szálas technikával készült, ami sokkal vastagabb vonalakat eredményezett. Nem igazán voltam sem ezzel, sem a formával kibékülve, ezért kutattam olyan szakember után, akinek a munkáit elnézve megállapítottam, hogy a stílusa olyan, mint amilyet én is elképzeltem magamnak. Ezért a kutatómunkát sem szabad megspórolni! Hiszen évekig meghatározza a kinézetedet ez a döntésed.

Olvasd el itt, mit kell tudnod tetováltatás előtt:
Olvasd el itt, mit kell tudnod tetováltatás előtt: A tetoválómester szeretné, ha ezeket mindenki tudná
szemöldök,tetoválás,ígykészült,microblading,szemöldöktetoválás,nikink
forrás: Hendlein Nikolett/NIKINK mikropigmentáló szalon
Niki munka közben

3. Nem fájdalommentes

Az egész procedúra úgy kezdődik, hogy egy érzéstelenítőkrémmel bekenik a szemöldöködet, majd csak a hatóidő lejárta után esnek neked a pengével. A krémet folyamatosan lehet pótolni, ez igazából a tetoválón (és rajtad) múlik. Viszont még így sem teljesen fájdalommentes! Igazából olyan, mintha vakarnák a szemöldököd, viszont azokon a részeken, ahova mondjuk vékonyabb rétegben jutott csak a krémből, néha bevillan egy tűszúrásnyi fájdalom. Összességében nem mondom, hogy kapartam a falat közben, de nem nevezném éppen kellemes élménynek. Viszont teljesen kibírható a mértéke (nekem legalábbis).

szemoldok,szepseg,tetovalas,microblading,szemöldöktetoválás,előtteutána,ilyenvolt,ilyenlett
forrás: Hendlein Nikolett/NIKINK mikropigmentáló szalon
Ilyen volt smink nélül a kiindulási pont, és ilyen lett közvetlenül a microblading után

4. Van HANGJA

Nekem személy szerint nem a fájdalom volt a parám az egész microblading folyamat alatt, mert az ugye egész kibírható volt. Hanem a HANG, ahogy a bőrömet karcolja a penge. Na, azon semmilyen lidokainkrém sem tudott segíteni!

gif

5. Nincs fürdés egy hétig

Mármint persze, lehet fürdeni, de a szemöldöködet nem érheti víz egy hétig! Ugyanis ennyi idő kell ahhoz, hogy a tetoválást borító heg teljesen leessen. Ha közben feláztatod, akkor azzal azt kockáztatod, hogy a pigmentek kiesnek a bőrödből. Jó esetben olyan lesz, mintha nem is lenne microbladingezve, rosszabb esetben egy foltos pacát kapsz. Szóval az úszást, strandolást, szaunázást, intenzív sportolást, órákig tartó kádban ázást felejtsd el!

Én ezt úgy oldottam meg, hogy az arcomat micellás kendővel tisztítottam, hajat pedig úgy mostam, mint akinek kitört a nyaka. Nem volt valami elegáns látvány, de a szükség nagy úr(nő).

gif

6. Drága

Ezen nincs mit szépíteni: a microblading nem olcsó mulatság. Persze, ha te minden hónapban több ezret költesz szemöldökformázó készítményekre, akkor egy éven belül meg is térülhet az ára, de azért ez a ritkább eset. Nem beszélve arról, hogy mint az életben sokszor, itt is igaz az „olcsó húsnak híg a leve” mondás. Tehát (a 2. pontban is taglaltak szerint) legyen gyanús, ha valaki olcsón kínálja ezt a szolgáltatást!

Az árak valahol 60 ezer forint körül kezdődnek, de igazán menő szalonokban akár százezer fölött is lehet a végösszeg. A kuponos oldalak akcióit vagy a nevesincs szalonokat és wannabe tetoválókat inkább kerüld el! Bár elsőre jó ötletnek tűnhet a spórolás, ne az arcoddal kezdd – a lézeres eltávolítás, illetve a lelki teher sokkal többe fog kerülni.

gif

7. Nem elég egy alkalom

Az esetek jelentős részében szükség van 4-6 héten belül egy korrekcióra, amikor a gyógyulás során „kiesett” szálakat lehet pótolni, esetleg kiegészíteni vagy akár minimális szinten a formán és intenzitáson is változtatni.

Ilyenkor azért már látszik, hogy milyenre is gyógyult a szemöldököd, és eldöntheted, hogy szeretnél-e mondjuk sötétebb színt. Pont ezért első alkalommal (főleg ha bizonytalankodsz) érdemes világosabb színt választanod, mert azon később lehet változtatni.

Ez ehet, hogy már alapból bele van kalkulálva a microblading árába, de lehet, hogy külön kell fizetni érte. Mindig az adott szakemberen múlik.

gif

Hogy megérte-e? Nekem igen. Egy olyan problémám oldódott meg a microblading által, ami hosszú ideje zavart. Nem azt mondom, hogy megváltoztatta az életemet, de könnyebbé tette valamennyivel. Persze, nem lett volna muszáj megcsináltatnom, nem is buzdítanék senkit sem rá. Viszont én elégedett vagyok az eredménnyel, és imádom, hogy pl. a standon is „van arcom”, és azon sem kell aggódnom, hogy esetleg elkenődik.

Ha érdekel a microblading eljárás, vagy akár maga a szakma, ami ezzel az eljárással foglalkozik, lapozd fel a júniusi JOY karrier rovatát!


Tovább olvasnál? Akkor nézd meg, hogy mit árul el rólad a tetoválásod helye!

Galéria / 12 kép

Mit árul el a személyiségedről az, hol van tetoválásod?

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kéne a szexről 50 felett

Attól, hogy a testünk és gondolkodásunk változik, ahogy telik az idő, a szex még nagyszerű maradhat.

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!