Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

7 dolog, amit bárcsak tudtam volna microblading előtt

7 dolog, amit bárcsak tudtam volna microblading előtt

július 4

kos 03.21 - 04.19

A hétvége nem is szólhat másról, csak a...

bika 04.20 - 05.20

Mások miatt kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, ami rendkívülien bosszantó...

ikrek 05.21 - 06.21

Körülötted ugyan mindenki feladta már a harcot egy...

rák 06.22 - 07.22

Valakivel komoly vitát folytatsz egy bizonyos ügyben, de...

oroszlán 07.23 - 08.22

Úgy érzed, eljött a megfelelő alkalom arra, hogy...

szűz 08.23 - 09.22

Közeleg a határidő, te pedig még sehol sem...

mérleg 09.23 - 10.22

Próbálsz elfojtani magadban egy érzést, ami hosszú ideje...

skorpió 10.23 - 11.21

Híresen nagy problémamegoldó képességed ma sem hagyhat cserben,...

nyilas 11.22 - 12.21

Igyekszel egy számodra kellemetlen dolgot rejtegetni, nem igazán...

bak 12.22 - 01.19

Abszolút készen állsz arra, hogy megvalósítsd azokat a...

vízöntő 01.20 - 02.18

Olyan rejtélyről szeretnéd lerántani a leplet, amely mások...

halak 02.19 - 03.20

A hétvége első napján olyasmi történik veled, amely...

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Sok hezitálás után végül bevállaltam a szemöldöktetoválást – de vajon megérte?

Szinte láthatatlan szemöldököm, ezért már évek óta szemeztem a szemöldöktetoválással, de a sötétkék, filctollszerű „alkotások” és innen-onnan hallott rémtörténetek sokáig elvették a kedvemet tőle. Közben persze irigykedve néztem minden, markáns bozonttal megáldott ismerősöm homlokát és szorgosan rajzolgattam reggelente mindenféle porral, zselével és kefével a szemem fölé az áhított formát... mígnem rátaláltam Hendlein Nikolett munkáira (a vele készült interjúnkat a júniusi JOY magazinban találod). Tudtam, hogy ő az emberem! Szóval bejelentkeztem hozzá, és most elmondom, hogy mi a tapasztalatom és mikre kell odafigyelned, mielőtt te is rászánod magad microbladingre.

A microblading egy eredetileg japánból származó szemöldöktetováló technika, amely néhány éve terjedt el világszerte. Az eljárás során steril, apró pengékkel szőrszálnyi karcolásokat ejtenek az érzéstelenített bőrön, majd ebbe megfelelő árnyalatú pigmentet dörzsölnek. Így ultratermészetes szemöldökforma lesz a végeredmény.


1. Sokkal, de sokkal sötétebb lesz, mint amilyet szeretnél

De ez normális! Nekem már volt egy kb. kétéves, kifakult szálas szemöldöktetoválásom, és emiatt alapból sötétebb színt használt Niki, hogy rendesen elfedje azt. Így viszont nem volt szükség külön satírozásra, a microblading technika tökéletesen elégnek bizonyult. Frissen elkészülve úgy néztem ki, mintha akkor jöttem volna egy szemöldökfestésről: a szín nagyon élénk volt. Másnapra még sötétebbé, intenzívebbé vált, és a forma is vastagabbnak is tűnt... Na akkor nagyon elkezdtem azon gondolkozni, hogy mit is műveltem az arcommal... Bárhova mentem, úgy éreztem, hogy mindenki a homlokom közepét nézi, ezért próbáltam élénk rúzsokkal ellensúlyozni a látványt.

A frissen elkészült microblading kb. 30%-kal sötétebb, mint amilyenre véglegesedik. Viszont ez az állapot csak átmeneti: nagyjából egy hét, amíg lehámlik. Utána pedig kb. 1 hónap, mire „beérik” a szín, addig váltakoznak a sötétebb és halványabb periódusok Szóval nem kell elkeseredni, nem maradsz örökre olyan, mint Bert a Szezám utcából!

(Azért ha teheted, ne ilyenkorra szervezd a programjaidat.)

gif

2. Bár más módszer, de akkor is tetoválás!

Szóval ennek megfelelően kell egyrészt ápolnod és védened a napsugárzástól, másrészt jól meg kell fontolnod, mielőtt bevállalod. Nagy különbség van aközött, hogy befesteted a szemöldököd vagy éppen kitetováltatod. Mindenképpen végig kell gondolnod azt, hogy ezentúl (ha nem is örökre, de nagyon sokáig) valami mindig ott lesz az arcodon, ráadásul elég feltűnő helyen. Éppen ezért, ha nem a megfelelő szakemberhez mész, akkor csak nagyon nehezen (vagy éppen sehogy sem) korrigálható a dolog.

Bár a microblading egy „féltartósnak” mondott technika, azaz kb. 1 év múlva kikopik a bőrből, ez sem teljesen igaz. Bár a szálak fakulnak, marad nyoma (még ha halvány is). És bár nagyon élethű ez a technika, attól még (nagyon közelről) látszik, hogy van valami a bőrödön. Szóval ha ettől idegenkedsz, akkor inkább ne vágj bele.

Nekem a korábbi tetoválásom gépi szálas technikával készült, ami sokkal vastagabb vonalakat eredményezett. Nem igazán voltam sem ezzel, sem a formával kibékülve, ezért kutattam olyan szakember után, akinek a munkáit elnézve megállapítottam, hogy a stílusa olyan, mint amilyet én is elképzeltem magamnak. Ezért a kutatómunkát sem szabad megspórolni! Hiszen évekig meghatározza a kinézetedet ez a döntésed.

Olvasd el itt, mit kell tudnod tetováltatás előtt:
Olvasd el itt, mit kell tudnod tetováltatás előtt: A tetoválómester szeretné, ha ezeket mindenki tudná

A tetoválómester szeretné, ha ezeket mindenki tudná

Életmód

Nem érdekel
Elolvasom
szemöldök,tetoválás,ígykészült,microblading,szemöldöktetoválás,nikink
forrás: Hendlein Nikolett/NIKINK mikropigmentáló szalon
Niki munka közben

3. Nem fájdalommentes

Az egész procedúra úgy kezdődik, hogy egy érzéstelenítőkrémmel bekenik a szemöldöködet, majd csak a hatóidő lejárta után esnek neked a pengével. A krémet folyamatosan lehet pótolni, ez igazából a tetoválón (és rajtad) múlik. Viszont még így sem teljesen fájdalommentes! Igazából olyan, mintha vakarnák a szemöldököd, viszont azokon a részeken, ahova mondjuk vékonyabb rétegben jutott csak a krémből, néha bevillan egy tűszúrásnyi fájdalom. Összességében nem mondom, hogy kapartam a falat közben, de nem nevezném éppen kellemes élménynek. Viszont teljesen kibírható a mértéke (nekem legalábbis).

szemoldok,szepseg,tetovalas,microblading,szemöldöktetoválás,előtteutána,ilyenvolt,ilyenlett
forrás: Hendlein Nikolett/NIKINK mikropigmentáló szalon
Ilyen volt smink nélül a kiindulási pont, és ilyen lett közvetlenül a microblading után

4. Van HANGJA

Nekem személy szerint nem a fájdalom volt a parám az egész microblading folyamat alatt, mert az ugye egész kibírható volt. Hanem a HANG, ahogy a bőrömet karcolja a penge. Na, azon semmilyen lidokainkrém sem tudott segíteni!

gif

5. Nincs fürdés egy hétig

Mármint persze, lehet fürdeni, de a szemöldöködet nem érheti víz egy hétig! Ugyanis ennyi idő kell ahhoz, hogy a tetoválást borító heg teljesen leessen. Ha közben feláztatod, akkor azzal azt kockáztatod, hogy a pigmentek kiesnek a bőrödből. Jó esetben olyan lesz, mintha nem is lenne microbladingezve, rosszabb esetben egy foltos pacát kapsz. Szóval az úszást, strandolást, szaunázást, intenzív sportolást, órákig tartó kádban ázást felejtsd el!

Én ezt úgy oldottam meg, hogy az arcomat micellás kendővel tisztítottam, hajat pedig úgy mostam, mint akinek kitört a nyaka. Nem volt valami elegáns látvány, de a szükség nagy úr(nő).

gif

6. Drága

Ezen nincs mit szépíteni: a microblading nem olcsó mulatság. Persze, ha te minden hónapban több ezret költesz szemöldökformázó készítményekre, akkor egy éven belül meg is térülhet az ára, de azért ez a ritkább eset. Nem beszélve arról, hogy mint az életben sokszor, itt is igaz az „olcsó húsnak híg a leve” mondás. Tehát (a 2. pontban is taglaltak szerint) legyen gyanús, ha valaki olcsón kínálja ezt a szolgáltatást!

Az árak valahol 60 ezer forint körül kezdődnek, de igazán menő szalonokban akár százezer fölött is lehet a végösszeg. A kuponos oldalak akcióit vagy a nevesincs szalonokat és wannabe tetoválókat inkább kerüld el! Bár elsőre jó ötletnek tűnhet a spórolás, ne az arcoddal kezdd – a lézeres eltávolítás, illetve a lelki teher sokkal többe fog kerülni.

gif

7. Nem elég egy alkalom

Az esetek jelentős részében szükség van 4-6 héten belül egy korrekcióra, amikor a gyógyulás során „kiesett” szálakat lehet pótolni, esetleg kiegészíteni vagy akár minimális szinten a formán és intenzitáson is változtatni.

Ilyenkor azért már látszik, hogy milyenre is gyógyult a szemöldököd, és eldöntheted, hogy szeretnél-e mondjuk sötétebb színt. Pont ezért első alkalommal (főleg ha bizonytalankodsz) érdemes világosabb színt választanod, mert azon később lehet változtatni.

Ez ehet, hogy már alapból bele van kalkulálva a microblading árába, de lehet, hogy külön kell fizetni érte. Mindig az adott szakemberen múlik.

gif

Hogy megérte-e? Nekem igen. Egy olyan problémám oldódott meg a microblading által, ami hosszú ideje zavart. Nem azt mondom, hogy megváltoztatta az életemet, de könnyebbé tette valamennyivel. Persze, nem lett volna muszáj megcsináltatnom, nem is buzdítanék senkit sem rá. Viszont én elégedett vagyok az eredménnyel, és imádom, hogy pl. a standon is „van arcom”, és azon sem kell aggódnom, hogy esetleg elkenődik.

Ha érdekel a microblading eljárás, vagy akár maga a szakma, ami ezzel az eljárással foglalkozik, lapozd fel a júniusi JOY karrier rovatát!

Kép

Tovább olvasnál? Akkor nézd meg, hogy mit árul el rólad a tetoválásod helye!

Galéria / 12 kép

Mit árul el a személyiségedről az, hol van tetoválásod?

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

július 5

kos 03.21 - 04.19

A hét utolsó napja teli van váratlan eseményekkel,...

bika 04.20 - 05.20

Komoly vívódások és álmatlan éjszakák után végre elhatározásra...

ikrek 05.21 - 06.21

Pozitív visszajelzéseket kapsz valamivel kapcsolatosan, ami nagyon büszkévé...

rák 06.22 - 07.22

Egy számodra fontos ügyben nem jársz sikerrel, mert...

oroszlán 07.23 - 08.22

Összetűzésbe kerülsz valakivel, mert igazságtalannak tartasz egy bizonyos...

szűz 08.23 - 09.22

Aprólékosan kidolgozod a tervet az előtted álló feladathoz,...

mérleg 09.23 - 10.22

Olyan helyzet állt elő az életedben, amikor el...

skorpió 10.23 - 11.21

Minden a terveid szerint alakul, nagyon jó úton...

nyilas 11.22 - 12.21

Noha rendkívül eredményorientált ember vagy és mindig a...

bak 12.22 - 01.19

Azt hitted, elegendő időd van még valamire, jól...

vízöntő 01.20 - 02.18

Valamit nagyon szeretnél elérni, ehhez viszont kicsivel több...

halak 02.19 - 03.20

Egy, a múltban meg nem oldott, kellemetlen probléma...

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Napi horoszkóp július 5.: A Bikák változás előtt állnak, az Ikrek pozitív visszajelzéseket kapnak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép

Környezettudatos és hazai? Mondj jobb párosítást!

Szerencsére bőven találsz olyan márkákat - mosipeluson és vászontáskán túl is -, akik szuper termékeket kínálnak ebben a kategóriában. Az Éva magazin összeállítása.

Kép

6 sikeres művész, aki testi hibával küzdött

Amikor művészekre gondolunk, legtöbbször a kreativitás, az egyéni látásmód, a víziók jutnak eszünkbe. És miközben az is megfordul a fejünkben, hogy a siker mindig kemény, szívós munka eredménye, hajlamosak vagyunk a művészeket - és általában a híres embereket - zseniknek látni, akik nem hasonlítanak a hétköznapi emberekre, pláne nem saját magunkra. Fogadni merek, hogy nem is sejted, milyen sok világhírű művész van, akik nemcsak nagyon tehetségesek voltak, hanem valamilyen testi nehézséggel is meg kellett küzdeniük. Az Éva magazin írása.

Kép

Napi horoszkóp július 4.: az Ikrek elvakultan küzdenek valamiért, az Oroszlánok készen állnak a továbblépésre

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép

3 csillagjegy, akikre különösen nagy hatással lesz a júliusi telihold

Tény, hogy a telihold mindenkire nyomást gyakorol, ám vannak csillagjegyek, akik sokkal inkább érintettek ezúttal.

Kép

7 dolog, amiért soha többé ne kérj bocsánatot

Gyakran érzel ok nélkül bűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj! Az Éva magazin írása.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem