A legjobb vízálló sminktippek olimpikon műúszóktól

Europress
Kata

Ők aztán tudják, mi az, ami mindig tart!

A műúszás gyönyörű sport, ami kicsit a megjelenésről is szól. Éppen ezért azok a lányok, akik ennek a mesterei, azt is elég jól tudják, hogyan kell úgy sminkelni, hogy az ne jöjjön le még a vízzel teli medencében sem. Amerika két büszkesége, Anita Alvarez és Mariya Koroleva elárulták, mit használnak a versenyeken, tippjeikből pedig ti is hasznosíthattok egy-két dolgot a nyár fennmaradó részében, vagy akár az uszodában!

A lányoknál alap, hogy mindenből vízállót vesznek és azt mondják, ezek közül is a Make Up For Ever termékeivel a leginkább elégedettek. Ha ezt nem tudod beszerezni, akkor sem kell elkeseredni, mert a hétköznapokon erre azért nincsen szükség. A strandon vagy a medencében a legfontosabb a vízálló szempillaspirál, meg egy leheletnyi highlighter, a több szépítést úgyis elintézi a nap.

Mariya és Anita egyébként olyan dolgokat is vízállóvá tesz, melyek nem azok, ezt pedig külön erre fejlesztett termékekkel érik el. Az előbb említett márkának van ilyen gélje, amit hozzáadnak a kedvenc sminkcuccaikhoz, így bírni fogják a vizet. De azt mondják, nagyon hatékonyan a sminket fixáló spray-k is, melyekből például remek a NYX, a Kiehl's vagy a MAC saját verziója is. Ezekkel csak befújod az arcod, és minden marad a helyén, nem csak a vízben, de a hatalmas hőségben is.

Rúzsokból azt mondják, alig van olyan, amit nem kezd ki a víz, de a leginkább a matt fajtákra esküsznek, mert azok jóval tovább bírják a terhelést a csillogó rúzsoknál. Ez egyébként valóban így van, minél krémesebb és fényesebb egy rúzs, általában annál kevésbé tartós, pláne a vízben!

És még egy vicces trükk a medencéből, amit azért nem kell leutánozni: a csajok konyhai zselatinnal rögzítik frizurájukat. Nem vicc, hiszen a a tapasztalat az, hogy, a vízzel mixelt zseléalap a hajra fésűvel feltéve úgy fixál, mint semmi más. Konkrétan olyan lesz a frizura, mint a kő.

Kipróbálnád a tippjeiket?