5 trükk: így spórolj a légkondival nyáron!

Europress
Joy.hu

Van, aki imádja és van, aki utálja, de az biztos, hogy néha elengedhetetlen a használata legnagyobb melegben. Viszont könnyű vele túlzásba esni, ezért mutatjuk, hogy hogyan tudsz egy kicsit spórolni rajta.

1.) Csak azokban a szobákban kapcsold be, amiket tényleg használsz!

Feleslegesen ne menjen egész nap olyan helyiségekben, ahol nincs is senki, akit le kellene hűteni!

2.) Állítsd magasabb hőmérsékletre!

Nem kell fagyasztóvá változtatnod a lakást! Hidd el: egy kellemes 23-25 fok bőven jó lesz, ha majd beesel a házba a kinti 40 fokos hőségből! Ráadásul a hó végi számla is kevesebb lesz, ha a gép nem dolgozik állandóan a maximális teljesítményen.

forrás: Europress

3.) Tartsd tisztán!

Ha ezt nem teszed, akkor nem csak legionella baktériumos fertőzés fenyeget, de mivel a gépnek többet kell dolgoznia egy nap a hideg levegő előállításáért, ezért nyilván a számla is magasabb lesz majd.

4.) Árnyékolj!

A lakás vagy ház külső és belső árnyékolásáról is gondoskodj, így nem lesz olyan elviselhetetlen a hőség bent. Tájékozódj a legújabb árnyékolástechnikai lehetőségekről, és ha beválik, nem is kell majd bekapcsolnod túl sűrűn a belső tereket hűtő masinát!

5.) Kapcsold ki!

A legegyszerűbben így tudsz spórolni rajta, igaz? A lényeg, hogy amíg dolgozol vagy moziban vagy, ne hagyd bekapcsolva egész napra a légkondit! Hiába jó egy hűvösebb lakásba hazajönni, nagyon sokat fogyaszt egy fél, vagy egész napon át, szóval nem éri meg!


Te szereted vagy utálod a légkondit?