Sztárparádé: Szuper új magyar film érkezik a mozikba

Léderer Fruzsina

Már forog a fantasztikusnak ígérkező magyar film, a Pappa Pia, rengeteg magyar sztárral.

Stohl András, Nagy Feró, Szabó-Kimmel Tamás, Revitzky Gábor - és ez még csak néhány név azok közül, akik szerepelnek a készülő magyar filmben, a Pappa Piában. A film forgatókönyvét Divinyi Réka írta, a rendezést az évtizedek óta Amerikában dolgozó Csupó Gábor vállalta.

Papi a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, egy menő szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, Tomitól. A srác legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb – és habozás nélkül hívja a haverjait.

A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.


A tervek szerint 2017-től már láthatjuk a mozikban a fergeteges filmet.