Így állapíthatod meg, milyen típusú a bőröd

Europress
Kata

Pár egyszerű lépés és meg is van a megoldás.

Fontos, hogy tisztában legyél arcbőröd típusával, hiszen így tudod megfelelően ápolni, még szebbé tenni és megelőzni a pattanások és más bőrhibák kialakulását, a ráncok elmélyülését. De hogyan állapíthatod meg pontosan, melyik típusba is tartozik a bőröd? Nem is olyan nehéz ez, mutatunk egy egyszerű megoldást!

Tisztítsd meg alaposan a bőrödet a napi szennyeződésektől és sminktől. Ezután várj két órát, majd nézd meg, milyen az arcod felülete.

1. Normál

Ha sem feszülést, sem olajosságot nem érzel, hanem bőröd inkább puha tapintású, akkor gratulálunk, normál bőröd van. Erre a típusra nagyon sokan irigyek, szóval becsüld meg és őrizd meg ragyogását megfelelő készítményekkel.

2. Zsíros

Amikor két óra elteltével a bőröd erősen fénylik és tapintásra zsíros, olajos, akkor zsíros bőröd van. Ettől hajlamosabb lehetsz a pattanásokra és oda kell figyelni az ápolására. Találd meg azokat a készítményeket, melyek finoman mattítják, visszafogják a fénylését.

3. Száraz

Ha arcbőröd tisztítás után feszül, és egyes pontokon kifejezetten hámlik vagy cserepes, akkor a száraz típusba tartozik. Legjobb barátod innentől a hidratáló kell, hogy legyen, amiből szinte nem lehet eleget használni.

4. Kombinált

Akinek a T vonalon zsírosabb, az arc többi részén pedig normál vagy száraz a bőre, az a kombinált típust örökölte. Ezt talán a legnehezebb kezelni, de a legtöbb embernek ilyen az arcbőre. Szerencsére vannak kifejezetten olyan krémek, tisztítók, melyeket ehhez fejlesztettek ki.

Figyelj arra, hogy az egyes típusok erőssége változó lehet, így van, akinek kevésbé száraz csak a bőre, másoknak nagyon zsíros. Így amikor bőrápolót választasz, ezt is vedd figyelembe. Lehet ugyanis, hogy egy kevésbé zsíros bőrt egy erősebb krém túlzottan kiszárít, éppen ezért érdemes szakértői segítséget is kérni, ha biztosra akarsz menni. A természetes összetevők szintén segítenek elkerülni a túlreakció okozta kellemetlenségeket.

A te bőröd melyik típusba tartozik?