5 hatékony tipp - szabadulj meg a szem körüli ráncoktól

Europress
Joy.hu

Ha nem szeretnél idősebbnek látszani (és valószínűleg 17 éves korod után már te sem azért küzdesz, hogy így legyen), fel kell venned a harcot a ráncok ellen időben.

Bár a módszerek változatosak lehetnek, megmutatjuk, szerintünk mi működik!

Igyál sok vizet
A víz elengedhetetlen az egészséges bőr fenntartásához és a méregtelenítéshez. Még ha nehezen is megy, próbálj legalább napi 8 pohár vizet meginni. A bőröd is hálás lesz érte!

Szokj le a dohányzásról
A dohányzás öregíti a bőrt. Szárazzá, fakóvá teszi, ráadásul a szemed és szád körül rengeteg ránc jelenhet meg a hatására.

Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt!
Az egészséges táplálkozás is a szép bőr egyik kulcsa. Például a C-vitamin a kollagén előállításában is fontos szerepet játszik, így erősíti a bőröd. Egyél sok citrusfélét, paprikát, kivit, epret, kelbimbót! Az antioxidánsokról se feledkezz meg, ezeket legkönnyebben édesburgonyával, brokkolival, spenóttal, paradicsommal, répával tudod bevinni.

Használj krémet!
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a napvédő és hidratáló krémek mennyire fontosak annak érdekében, hogy mindig ragyogjon a bőröd és ne kezdj el ráncosodni. Nyáron pedig különösen fontos a védelem a nap UV-sugarai ellen.

Ne feledkezz meg az arctisztításról
A megfelelő arctisztítás során eltávolíthatod a bőrödről az összes káros anyagot, így a pattanások kialakulásától sem kell félned. Válassz természetes összetevőket tartalmazó arclemosót, hogy a ráncok is messziről elkerüljenek.

Olvasd el ezt is!
5 tény, amiért szuper hatékonyak a golyós szemkörnyékápolók