Az utóbbi évtizedek legnagyobb szívtiprói

Lakatos Márk

Ez aztán a lista, igaz, lányok? És hát kell valami, ami a nyári hőségben feldobja az embert. Nézzük, milyen választékból csemegézhettünk az 1960-as évek óta, ha egy kis férfiszépségre vágytunk!

A 60-as évek

Legalább egy Bondot kellett választanom a nagy listába, és ez nem lehetett más, mint a karizmatikus Sean Connery, szerintem megérdemelten! Aztán itt van a fantasztikus, szintén rettentő sármos Gregory Peck, akit nem lehet nem szeretni – legalább egy filmjét nézzétek meg mindenképp. És hello, Von Trapp kapitány!! Bármennyire is utálta a szerepét Christopher Plummer (ez így volt), Julie Andrews-t imádta, mi pedig örökre dúdoljuk az Edelweisst (hiába nem is ő énekelte a filmben). Igazi Michael Fassbender hasonmás! Clint Eastwood sem volt piskóta, de örülhetünk, hogy most itt van nekünk a hasonlóan jóképű fia, Scott. És hát ki nem maradhatott volna a válogatásból a lebilincselően kék szemű Paul Newman, akit szintén sokan imádtak a maga idejében.

A 70-es évek

A Love Story tragikus történetét szerintem mindenki ismeri – aki nem, az pótolja a könnyeket -, és valószínűleg Ryan O'Neal csinos fizimiskájára is sokan emlékeztek. Aki valami könnyedebbre vágyik, és még egy játékos kis villantást is látni szeretne, inkább a Streisandos Mi van, doki?-t ajánlom. ;) Al Pacino nem volt egy tipikus férfiszépség, de a nők imádták, és hát kinek a pap, kinek a paplan, ugye! Sylvester Stallone épp a csúcsra tört, Redford lehengerlő volt, Travolta pedig nappal Pomádézott, este pedig próbált Életben maradni, és vigyázni, nehogy széttépjék a nők!

A 80-as évek

Micsoda izgalmak voltak akkoriban!!! Indiana Jones és Top Gun, Dirty Dancing és A vasmacska kölykei, de még egy Nagy durranás is, tele tesztoszteronnal és meztelen felsőtestű pasikkal. Csitulj, dobogó szívem… Rengeteg szexiség, igazi szívtiprók, kócos hajzuhatagok - ti tudnátok választani? ;)

A 90-es évek

Nem mindenki 20 évesen éli fénykorát – tudjátok, a 40 az új 20! ;) Richard Gere is érezte ezt, hiszen ebben az időben talán népszerűbb volt, mint valaha, és Antonio Banderas sem volt már nyeretlen kétéves. Brad karrierje újra szárnyalt – mert hát ki nem volt neki köszönhetően a Szenvedélyek viharában? –, és közben feltűnt jó pár új színfolt is. Keanu, Johnny és Leo is ebben az időben bukkant fel, és egy ideig mind a világ királyai voltak – sőt, talán még azóta is tartják előkelő helyüket a nők szívében. ;)

A 2000-es évek

Az évtized, amikor visszatért a szakáll szexisége!! A népszerűsége persze azóta is töretlen, sőt, néha Kossuth Lajos-i méreteket ölt, de hát itt is lehet választani, Édeseim. Van, akinek a vanília, van, akinek a sztracsatella jön be. Na szóval, tessék dönteni! Vannak fiús szépségek, mint Ashton, Orlando vagy Rob, és érett férfiak, mint George, Jude vagy Hugh. Hmm, hmmm… De nehéz is lenne egy mellett letenni a voksot…

2010 után…

A mostani időkkel van a legnehezebb dolgunk – visszanézve, ahogy a divatot is, sokkal könnyebb kiszúrni, kik azok, akik igazán nagy nyomot hagytak az emberekben. Na, de nem keseredünk el, Hölgyeim, van választék bőven! Úgyhogy néhány szuper pasit ki is szemeltem nektek, aki után epekedni lehet. Vajon most kit választanátok? ;)

Nektek van örök kedvencetek, Drágáim? Akinek minden filmjét megnézitek, akivel minden interjút megnéztek? ;) Kérem sorolni a férfiideálokat!! ;)