Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

8 tipp, ami tényleg beválik, ha gyönyörű hajat szeretnél

8 tipp, ami tényleg beválik, ha gyönyörű hajat szeretnél
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Igazi férfi lett Madonna fiából: a 23 éves Rocco szívdöglesztően néz ki!

Sármos pasi lett Madonna idősebb fiából.

Facebook
Twitter
Pinterest
Tudom, hogy mindenkinek a hajkoronája az egyik legnagyobb éke! Ha rosszul alszol, ha nincs időd sminkelni, a napot még akkor is megmentheti egy szuper frizura, igaz? Jó hír, hogy nem is kell olyan messzire menni néhány bevált praktikáért, ha hasonlóan ápolt és vonzó frizurát szeretnétek – mert itt vagyok én és hozom is a legjobb tippeket!

1.) Hajvasalót, csak ha muszáj

A hajszárítás, bodorítás, egyenesítés mára a napi hajápolási rutin része, viszont azt tudnotok kell, hogy ezek károsítják leginkább féltett tincseinket. A gyakori extrém hőhatástól a hajszálak kiszáradnak és sokkal könnyebben töredeznek. Szomorú smiley! A festés, és főleg a szőkítés vagy a pasztell hajak pedig csak növelik ezt a kockázatot. Létezik azonban egy olyan technológia, ami hasonló a nagyanyáink által oly’ nagyon kedvelt klasszikus becsavarós történethez, mégis sokkal kíméletesebb és modernebb. Gőzölős göndörítésnek (steam roller) hívják. Nézzetek utána! Ha van kedvetek, érdemes lehet kipróbálni, bár kicsit időigényes. Ha viszont elkerülhetetlen a magas hővel való formázás – márpedig néha az –, akkor mindenképpen használjatok előtte hővédő spray-t! Fő az elővigyázatosság! ;)

gif

2.) Selyem ágynemű

Nagyon furcsán hangzik - miért is van itt? ;) Mert hogy hozhatjuk összefüggésbe az ágyneműnket a hajunkkal? Marcus Francis, hollywoodi sztárfodrász esküszik rá, hogy a selyem ágyneműben alvás az egyik titok hajunk kíméléséhez, hiszen nem kócolja össze annyira a hajat, mint a pamut, ezáltal nem is kell annyit fésülni, ami ugyebár nem tesz jót. Érdekes teória, de be kell látni, van benne logika. Ha van kedvetek, próbáljátok ki, aztán meséljétek el nekem, milyen hatásfokkal működik ez a trükk!

Kép

3.) Megfelelő tisztítás

Ahány fej, annyi féle haj! Nem vagyunk egyformák, ahogy a hajunk sem az. Figyelj rá, mi az, ami jót tesz neki és mi az ami, nem. Itt kell szót ejtenem a fejbőrről is. Egy jó sampon nem csak a hajszálak szerkezetét óvja és táplálja, hanem a fejbőrödet is. Van, aki, a babasamponra esküszik, van, aki a legmagasabb árkategóriájút használja, és van, aki a természetes eredetű anyagokat preferálja. Az, hogy hetente hány hajmosás ajánlott, szintén változó, hiszen ez is függ a haj textúrájától és igénybevételétől, amit magadnak kell kitapasztalni és a mindennapostól a heti 1-ig is terjedhet. Na de itt jön a meglepetés! Nemrég jött az őrület, a fordított hajmosás!! Ez arról szól, hogy előbb kondicionálsz és utána samponozol. Furán hangzik? Lehet, viszont sokaknak beválik, akiknek vékonyabb szálú a haja, vagy elnehezül és gyorsabban zsírosodik a kondicionálástól! ;)

gif

4.) Hidratálás

Ahogy az előbb már említettem, egy jó sampon a fejbőrödet is ápolja, nem csak a hajadat. Na, pontosan ugyanez a helyzet a balzsammal is! Ha odafigyelsz a mosás utáni ápolásra, hidd el, a tincseid meghálálják az odafigyelést és mivel ideális környezetet teremtettél nekik, gyorsabban is fognak nőni! Ez tényleg így van!! Ha pedig van kedvetek otthon kísérletezni, keverjetek magatoknak 100% természetes hajpakolást egy avokádóból és egy kis kókuszzsírból vagy olíva olajból! Vigyétek fel a nedvességért sikítozó tincsekre úgy, hogy a töveket mindig elkerülitek, hagyjátok fent 10 percig, majd öblítsétek le és ígérem, a hatás nem marad el! ;)

Kép

5.) Táplálkozás & vitaminok

Az eddig felsorolt praktikák mit sem érnek, ha az étrendedre nem fordítasz kellő figyelmet! A vasban, cinkben, Omega-3 zsírsavakban és proteinben gazdag táplálkozás nagyban elősegíti a hajhagymák egészséges működését. Meg úgy egyébként a teljes szerveztünk működését is, szóval én azt tanácsolom, ne kivételezzünk a hajhagymáinkkal. Támogassuk minőségi összetevőkkel az egész rendszerünket, tetőtől talpig! ;) Természetes eredetű vitaminok, zsírsavak, ásványi anyagok ideális kombinációjával néhány hónapon belül szemmel látható változás érhető el kívül-belül, és bónuszként a körmötök is sokkal erősebb lesz.

gif

6.) UV-védelem

Bizony! Sokáig a nap káros sugarai elől csak a szemünket és a bőrünket óvtuk, néhány évvel ezelőtt viszont divatba jött a haj védelme is. Szeretem az ilyen hasznos trendeket, sokkal több kéne belőlük! A tudománynak és az innovációnak köszönhetően kiváló termékeket érhetünk el, ha szeretnénk a gondosan ápolt, fényes, dús fürtjeinket nyáron is megőrizni! Az alacsonyabb árkategóriától a luxusig szinte kifogyhatatlan a paletta, és persze nem kell mindig a legdrágábbat venni, hanem a neked legmegfelelőbbet. Mindenféle hajtípusra és színre van már megoldás, válogassatok kedvetekre! Érdemes figyelembe venni azt, hogy a vízparton a káros hatások fokozottan érvényesülnek, ezért ha van rá lehetőséged válassz egyet a hétköznapokra a városba, és szerezz egy erősebb, ellenállóbb spray-t a vízpartra, így biztosan megteszel mindent, hogy elkerüld a tincseid károsodását!

Kép

7.) A félelmetes szó, az… OLLÓ

Mindenképpen szükséges, még akkor is, ha éppen növeszted! Az egészséges hajvégek egyik elengedhetetlen feltétele a rendszeres, 2-3 havi frissítő vágás, amivel garantáltan elkerülhető a töredezés. Ebben az esetben is fontos, hogy a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, hiszen ha egyszer a hajszál vége megsérült, azon másként nem lehet segíteni csak vágással, ami valószínűleg nem a szinten tartó, pár milliméteres igazítás lesz. Vagy legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Ideig-óráig persze palástolható a dolog, de a vége sajnos mindig ugyanaz, szóval ne féljetek az ollótól!

gif

8.) És végül: így moss hajat!

Zuhanyzás közben figyelj a hőfokra! A túl meleg víz ugyanúgy száríthatja a tincseidet, mint az erős napsugárzás vagy a sós víz. A vizes hajad tisztítását mindig a töveknél kezdd, itt használhatsz picit több sampont, hiszen itt van a legtöbb szennyeződés, majd haladj lefelé. A végeknél nem kell túlzásba esni a sampon mennyiségét illetően, itt nincs faggyútermelődés, ergo nincs is szükség nagy mennyiségű habra. És most jön a varázslat! Állítsd a víz hőmérsékletét a langyosnál picit hidegebbre, ezzel öblítsd le a hajad! Ezzel az apró, de annál hatásosabb trükkel gyakorlatilag bezárod a tisztításnál használt tápláló összetevőket a hajszálakba! Ki gondolta volna, igaz? ;)

gif

Márk napi tipp: Ha sűrűn váltogatod a hajápolási márkákat, a hajadnak nem lesz ideje alkalmazkodni. Adj neki időt, és ami egyszer bevált, ne változtass rajta! Ugyanezt javaslom akkor is, ha egy ügyes fodrászról van szó! Ha bevált, ne ereszd el! ;)

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Ez az év legjelentősebb asztrológiai eseménye: 6 csillagjegy, akinek zseniális változást hoz a Jupiter-Uránusz együttállás

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép

8 étel, ami csökkenti a vérzsírt, ezzel meghosszabbítva életed: szíved hálás lesz ezekért!

A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.

Kép

Keanu Reeves egy közülünk – ezek a sztorik bizonyítják

Az egyik legszerényebb, legközvetlenebb hollywoodi sztár, aki nem menekül el rajongói elől.

Kép

3 filléres arcápolási termék, amire a bőrgyógyászok esküsznek

A bőrgyógyászok szerint ennél a három szépségápolási terméknél nem számít a márka, az olcsóbb is ugyanolyan jó!

Kép

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!