Új nyári őrület hódít: Készíts sellősminket!

Léderer Fruzsina

A nyár legújabb sminktrendje becsobbant! Mindenki sellősminkre vágyik.

Ha gyerekkorodban is Ariel volt a kedvenc Disney-szereplőd, imádni fogod a nyár legújabb slágerét. A feladatod már csak az, hogy beszerezz néhány sellő színű sminkterméket, és indulhat is a szépülés.

Szükséged lesz egy türkiz és egy szürke szemhéjpúderre, egy türkiz vagy fekete szemhéjtusra, egy csillogós pigmentre, és egy bronzosítóra.

Miután lealapoztad az arcod, kenj egy kevés szemhéjalapot a szemedre, majd jöhet a szürke szemhéjpúder. Vidd fel a szemhéjadra, dolgozd el jól. Erre a szürkére kerül majd rá a csodás sellőkék szín. A szürke kicsit tompítja a túl erős türkizt, így nem fogsz úgy festeni, mint aki jelmezes buliba indult.

Vidd fel a türkizt a szemhéjra, ha szeretnéd, kicsit cicásan, elnyújtva a halánték felé, ha visszafogottabbra szeretnéd hagyni, kerekítsd le a szemed külső sarkánál.

Harmadik lépésként jöhet a csillogós pigment vagy csillámpor a mozgó szemhéjra és a belső szemzugba. Vigyázz, ezzel legyél nagyon óvatos, és jól dolgozd el!

Ezután vékonyan húzz tusvonalat a szempillák tövébe, amely a szemed külső sarkánál felfelé kanyarodik.

Olvasd el ezt is!
A Trónok harca szereplője sellőkékre festette a haját

Utolsó lépésként jöhet a bronzosító, de csak egy kevés, hogy ne legyen túl sok szín az arcodon. Azokra a területekre kerüljön belőle, amelyet megsüthetett a nap, amikor sellőként épp a parton feküdtél, azaz az orrnyergedre, az arccsontodhoz és a homlokod két oldalára.

Ehhez a sminkhez legyen a hajad természetesen hullámos, vagy fond be, és tedd a vállad egyik oldalára.


Kipróbálod?