4 dolog, amit elrontasz a szemöldöködön

Europress
V. Zsófi

Keretet ad az arcnak, vagyis egy kisebb hiba is látványos lehet, segítünk!

A szemöldök az utóbbi néhány évben központi téma lett, már nem csak szedjük (sőt, kevésbé szedjük), de formázzuk és különböző eszközökkel ki is pótoljuk. Bármilyen terméket is használsz azonban, nem árt figyelni erre a néhány apróágra!

Valamelyik vagy mindkét végén túl hosszúra húzod

Ha a belső részét húzod túl vagy nem szeded ki eléggé, morcosnak fog tűnni a tekinteted, ha viszont túlhúzod, akkor szomorúnak, azt pedig talán nem kell magyarázni, miért még rosszabb, ha mindkettőt egyszerre elköveted. A kiméréshez használj egy ceruzát, egy tükröt és ezt az ábrát:

Nem használod az egész szemöldökön a terméket

Akár ceruzát, púdert vagy spirálos szemöldökszínezőt használsz, fontos, hogy ne csak egy helyen, mondjuk az ív legmagasabb pontjára vidd fel, mert nagyon el fog ütni a többi résztől, ahol nincs szükséged sok festékre, ott csak halványan húzd végig.

A szép szemkörnyékhez hozzá tartozik a megfelelő hidratálás is, próbáld ki a Helia-D Age Control bőrfiatalító szemránckrémet! Fontos azonban, hogy ne vidd fel a szemöldöködre, ahogyan az arckrémedet sem kennéd a hajbőrödre.

Olvasd el ezt is!
Öregít a szemöldököd?

Túl sok terméket használsz

A legtermészetesebb hatás elérése a cél, vagyis, hogy (szinte) egyáltalán ne látszódjon a termék. Ezt úgy érheted el, ha veszel egy szemöldökre való spirált és bármilyen terméket használsz, átfésülöd vele utána, de az ujjbegyeddel is maszatolhatsz rajta egy kicsit, ha túl erősnek érzed a javítást.

Belekényszeríted egy természetellenes formába

A saját szemöldöködtől eltérő forma, esetleg vonalzó mentén rajzolt, túl éles vagy túl íves szemöldök gyakori hiba. Bármennyire is tetszik Angelina Jolie vagy Cara Delevingne szemöldöke, a te arcodon idegenül fog hatni, maradj meg a saját adottságaid hangsúlyozásánál.

Te hogy tartod rendben a szemöldököd?