A tökéletes árnyalat nyomában: Így derítsd ki, hogy milyen színek állnak jól

Léderer Fruzsina

Tökéletes smink márpedig létezik! A recept egyszerű: ismerned kell, melyik színek állnak jól.

Egyes színektől igazi hollywoodi csillagnak nézel ki, más árnyalatoktól pedig úgy festesz, mintha épp beteg lennél? Ez nem véletlen. Valószínűleg nem tudod, milyen alaptípusba tartozol. A hideg típusúaknak a hideg színek, a meleg típusúaknak pedig a meleg színek állnak jól.

Keresd meg az alapszínedet!

Nagyon könnyen megállapíthatod, hogy hideg vagy meleg alaptípusba tartozol. Ha ez megvan, már sokkal könnyebben fog menni a sminked színeinek kiválasztása.

Nézd meg a csuklód belsején a vénáidat!

Ha kékesnek látod őket, hideg típusú vagy, ha zöldesnek, akkor pedig meleg. Lila vénákat látsz? Óriási szerencséd van, semleges a bőröd, azaz mindkét színcsoport jól mutat rajtad. Ezt úgy is kiderítheted, ha tudod magadról, hogy az arany vagy az ezüst ékszerek teszik ragyogóbbá a bőrödet. A meleg, sárgás tónusú bőrön az arany, a hideg, rózsaszínesen pedig az ezüst a szebb.

Scarlet Johansson tipikus hideg, rózsaszín bőrű

A legelőnyösebb színek meleg tónusú bőrhöz

A sárgás, melegebb színű bőrödön gyönyörűek a narancssárgás, korallos pirosítók. Bronzosítókból az arany fényűeket válaszd, ha ebbe a csoportba tartozol. A rózsaszín, pink pirosítókat felejtsd el, inkább válassz mályvás vagy barnás piros színűeket.

A rúzsokkal nagy szerencséd van. Nagyszerűen áll neked az összes barnás, sötét nude szín, és a mély bordóval, erős, pirosas pinkkel sem tudsz mellélőni, ahogy a korallos színekkel sem.

A szemedet földszínekkel hangsúlyozd. A barnás fekete csodásan kiemeli a színeidet. A bézs, barna, törtfehér és arany szintén nagyon előnyös.

A legelőnyösebb színek hideg tónusú bőrhöz

A rózsaszínes bőrödhöz hideg pink és rózsaszín pirosító gyönyörűen mutat. Ezüstös fényű bronzosítóval emeld ki a arccsontjaidat, és felejtsd el a narancsos, aranyas színeket.

Óvatossan a vörös rúzzsal! Fontos, hogy nagyon hideg színt válassz, ha rikító pirosban nyomulnál. A mélyebb árnyalatokból is inkább a kékes, lilás bordó irányába indulj el, vigyázz, hogy ne legyen benne narancsos pigment. Csodásan mutatnak rajtad a hideg rózsaszín árnyalatok, bátran kísérletezz az ütős, élénk verziókkal.

Csodásan áll neked minden ezüstös, kékes szemsmink. Sose válassz törtfehéret, kizárólag hófehéret, hiszen a törtfehér sápasztja a bőrtípusodat. A fekete is legyen minél feketébb, a szemed nagyon hangsúlyos lesz tőle.

Jennifer Aniston bőre meleg, sárgás tónusú


Ugye, milyen egyszerű?

Olvasd el ezt is!
Álmaink tárgya - Ilyen gyönyörű pirosítót még nem láttál