4+1 óvodás lecke, amire minden felnőttnek emlékezni kéne!

Kapinya Viktória / Éva magazin

Néha kicsit túl komolyan vesszük a felnőtt létet, és elfelejtjük, hogy mi magunk is voltunk gyerekek. Amikor pedig minden valahogy jóval egyszerűbb és egyértelműbb volt. Nem lehetne most is olyan?

Sokszor képesek vagyunk annyira belefeledkezni a nagy és komoly felnőttes világunkba, hogy megfeledkezünk bizonyos alapevidenciákról. Olyan alap dolgokról, amiket még kisgyerekkorunkban tanultunk meg. Bizony jó lenne, ha az évek során nem kopna el bennünk ez a rég elsajátított tudás... Ti emlékeztek még ezekre? És vajon hányat alkalmaztok közülük ma is? Van olyan, amelyikre néha fel kell hívnotok a saját figyelmeteket?

Olvasd el ezt is!
Vicces videó: Ez zajlik egy vérbeli halogató fejében

1. Szerezz új barátokat, becsüld meg a régieket!

Gyerekkorban jóval könnyebben kötünk barátságokat, és egyszerűbben kerülünk másokkal interakcióba. Ebben kéne felnőttként nagyot fejlődnünk: előítéletek és skatulyázás nélkül minél több új arcot beengedni, legalább a bejárati ajtónkon.

forrás: europress

2. Osztozz a zsírkrétán!

Manapság már nem nagyon szeretünk kölcsönadni. Mert amit mi egyszer megszereztünk magunknak, az a miénk. Punktum. Kicsit elfelejtettük, hogyan kell osztozni, még akkor is, ha a közös érdek megkívánná. Pedig igazán emlékezhetnénk rá néhanapján, hogy egykoron a színezés is jobb móka volt együtt, most talán a munka is könnyebb lehetne!

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS FOLYTATÓDIK... KATTINTS IDE!