6 szempillafestési trükk, amit mindenkinek ismernie kell

Lakatos Márk

Természetesen, csak ha sminkeled magad! De legjobb tudomásom szerint, a legtöbb magyar hölgy kevés sminkeszközhöz ragaszkodik annyira, mint a szempillaspirálhoz. És ezzel tökéletesen egyet kell, hogy értsek, mert ha valamit érdemes hangsúlyozni az arcon, és szépen kiemelni, az a szem. Mutatom is a legjobb tippjeimet!

1.) A szempilla göndörítőt mindig spirálozás előtt használd – nagyon szuper eszköz és nem kell tőle megijedni. ;) Jó minőségűt vegyél, ami nem fogja megtörni a pilláidat, hiszen azokkal hódítasz! Ha tudsz, előtte melegíts rá a gumira hajszárítóval, hogy még szebben pöndörödjön a hő hatására, de persze nem kell felforrósítani, csak módjával. Ne mozgasd a fejed, ne pislogj használat közben, és fontos, hogy ne felejtsd el a szélső pillákat, mert így lesz szép az ív.

2.) Ne pumpálgasd a spirált! Van, akinek megszokott ez a mozdulat, de én azt mondom, itt az ideje elfelejteni. Mert mi történik ilyenkor? Egy csomó levegő kerül a csőbe, amitől nem csak könnyebben szárad a festék, de még a bacik is megtelepedhetnek. Helyette, ha több festéket szeretnél felvenni, döntsd meg a nyelét, húzd végig a belső oldalán, és így emeld ki. Slussz passz, jöhet a következő lépés, ezt pedig felejtsd el:

3.) Ha felesleges festékcsomót találsz a végén, vagy még nagyon friss a spirál és túl festéket vesz fel, egy zsepire töröld le, ami nem kell. Ne vattára, attól tiszta szösz lesz. ;)

4.) Fiatalabb korban a szempilla dússágán van a hangsúly, így érdemes a tövektől kezdeni a mozdulatot, jó mélyen, és finom cikkcakkos mozdulatokkal szétválasztani, miközben a vége felé haladsz, ívesen. Idősebb hölgyeknek azt javaslom, a hosszúságra fókuszáljanak! Nem kell annyira megdolgozni a töveket, mert ettől becsukódik a tekintet, és a szélső és alsó pillákat ki is hagyhatjátok.

5.) Ha nagyon vékonyak a pilláid, alul-felül fesd át őket nyugodtan – horizontálisan tartsd az ecsetet, az a legjobb, de ha szét szeretnél választani egy két szálat, vagy alul dolgozol, a függőleges mozdulatok is szép, természetes hatást eredményeznek. Csak ügyesen kell dolgozni, ugye! ;) A transzparens púder vagy a hintőpor jó társ lehet, ha még extrában rádúsítanál, és szerintem elegendő az első réteg spirál előtt bevetni a trükköt.

6.) Ha érzékeny az arcbőröd, de nem akarsz lemondani a sminkekről, akkor használj natúrkozmetikumokat, hidd el, sokat számít! A sminkeseink gyakran használják például az alverde szempillaspirálját, ami a dm saját márkája, úgyhogy náluk biztosan megtalálod. Ezek a termékek nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat, színezékeket illetve tartósítószereket, kizárólag növényi összetevőket rejtenek, ami nagyon jól hangzik szerintem. A szemspirálok mellett persze más dekorkozmetikumokat is találsz a kínálatban - alapozókat, rúzsokat, szuper szemfestékeket, szóval amire csak a szíved vágyik. Amire figyelj oda: ha tényleg érzékeny a szemed, érdemes 1-2 havonta lecserélni a spirált, 3 havonta pedig mindenkinek javasolt! ;)

Márk napi tipp: Elrontottad a végeredményt egy kis festékfolttal? Várd meg, míg megszárad, fogj egy sminklemosóba mártott fülpiszkálót, és egy gyors, óvatos, csavargatós mozdulattal távolítsd el a kis galádot. Ha ezzel megvagy, már csak egy kis pirosítóra és egy vagány rúzsra van szükséged! ;) És most, hogy minden hasznos tudással felvérteztelek, holnaptól még csillogóbb szemekkel mehetsz majd munkába. Csóóóóóók!