A kedvenc levesreceptem kánikula idejére

Lakatos Márk

Itt az őszibarackszezon! A Lakatos Műhelyben imádjuk a fehérhúsú, lédús barackokat, amihez a friss, nyári bazsalikom remekül illik. Te is próbáld ki, Drágám, ezt az isteni levest, ha egy könnyű kis hűsítőre vágysz!

Ennek a neve pedig Hideg joghurtos, bazsalikomos barackleves! De mi is kell hozzá?

1,5 kg őszibarack

2 nagy pohár (375 g-os) joghurt

1 vaníliarúd

5 evőkanál méz

1 kis csomag bazsalikom levele

ízlés szerint még cukor a barack savasságától függően, de kb. 1-2 evőkanál

1/2 kiskanál só

1/2 kiskanál bors

1 citrom leve és reszelt héja

És ha mindent beszereztél, csak az elkészítés van hátra, ami nagyon egyszerű lesz! ;)

A barackok felét magozd ki, és főzd szét fedő alatt a hosszában kettévágott vaníliarúd, méz, citromhéj, cukor, és a só hozzáadásával. A másik felét turmixold le egy kis cukorral, citromlével és a bazsalikommal, majd add hozzá a joghurtot. Ez így önmagában is egy jó kis smoothie! A főtt barackod is turmixold, majd ha kihűlt, keverd össze a joghurtos nyers turmixszal, és mehet hűtőbe.


Jó étvágyat, lányok!