A kedvenc levesreceptem kánikula idejére
Itt az őszibarackszezon! A Lakatos Műhelyben imádjuk a fehérhúsú, lédús barackokat, amihez a friss, nyári bazsalikom remekül illik. Te is próbáld ki, Drágám, ezt az isteni levest, ha egy könnyű kis hűsítőre vágysz!
Ennek a neve pedig Hideg joghurtos, bazsalikomos barackleves! De mi is kell hozzá?
1,5 kg őszibarack
2 nagy pohár (375 g-os) joghurt
1 vaníliarúd
5 evőkanál méz
1 kis csomag bazsalikom levele
ízlés szerint még cukor a barack savasságától függően, de kb. 1-2 evőkanál
1/2 kiskanál só
1/2 kiskanál bors
1 citrom leve és reszelt héja
És ha mindent beszereztél, csak az elkészítés van hátra, ami nagyon egyszerű lesz! ;)
A barackok felét magozd ki, és főzd szét fedő alatt a hosszában kettévágott vaníliarúd, méz, citromhéj, cukor, és a só hozzáadásával. A másik felét turmixold le egy kis cukorral, citromlével és a bazsalikommal, majd add hozzá a joghurtot. Ez így önmagában is egy jó kis smoothie! A főtt barackod is turmixold, majd ha kihűlt, keverd össze a joghurtos nyers turmixszal, és mehet hűtőbe.