Arctisztítás felsőfokon - Legyen makulátlan a bőröd!

Europress
Kata

Ezekkel a tippekkel még ragyogóbb lehet a bőröd!

Azt hinné az ember, hogy az arctisztítás a világ egyik legtermészetesebb dolga. Átöblíted vízzel, aztán szépen megtörölgeted. De azért ennél lényegesen bonyolultabb műveletről van szó, ha rendesen le el akarod távolítani az izzadtságot, sminket és mindenféle szennyeződéseket. Van pár dolog, amire érdemes figyelni, ha teljesen tiszta bőrt akarsz!

Arcmosás előtt távolítsd el a sminket

Egyértelműnek tűnik, bár sokak számára mégsem az. Vannak, akik az egyszerűség kedvéért, lustaságból, vagy puszta tévhitből az arcmosást egyenlővé teszik a sminkeltávolítás műveletével. Pedig a kettőt egymás után kell alkalmazni. Először a megfelelő termékekkel alaposan el kell távolítani a sminket, hiszen az arclemosó készítmények erre nem feltétlenül alkalmasak. A szemek környékén külön erre a területre fejlesztett lemosókat célszerű használni, és finoman, vattakoronggal dolgozni úgy, hogy szempillaspirál nyoma se maradjon. Ezután az arc többi részéről szintén finoman, de határozott mozdulatokkal kell eltüntetni a sminket. Itt is használhatsz vattakorongot vagy pamacsot, arcitsztító kendőt, és kifejezetten hatékony lehet a mostanában nagyon divatos micellás víz.

Ezután jöhet az alapos tisztítás

Kevés vízzel vidd fel a kezedre kedvenc arclemosódat (lehet bőrradírozó hatású is), majd finoman, körkörös mozdulatokkal masszírozd körbe vele a bőrfelületet, hogy mindenhol átmozgassa a felszínt és mindenhová jusson is belőle elég. Ezután langyos vízzel (fontos, hogy se túl meleg, se túl hideg ne legyen), alaposan öblítsd le többször is, hogy ne maradjon fent belőle semmi. Majd egy száraz és tiszta törülközővel itasd le (ne dörzsöld) a felesleges vizet. Ha gyakran pattanásos a bőröd, használhatsz a végén steril törlőkendőt is. Amennyiben kifejezetten problémás, zsíros a bőröd, mosd le kétszer is, ettől nem fog jobban zsírosodni, hanem csak tisztább lesz. Ebben az esetben olaj bázisú lemosóval kezdj, a második körben pedig használj bőrtípusodnak megfelelő, antibakteriális terméket.

[/text expiration-date="2017-04-03"]