Őrült, mégis valószínű Trónok Harca teóriák a befejező évadokról

Europress
V. Zsófi

Lement a hatodik évad, így megint egy év lázas fejtörés és elméletgyártás következik, vágjunk is bele a legjobb Trónok harca teóriák sorába!

Na jó, igazából mint ahogy az a Trónok harca teóriák esetében lenni szokott, mind őrült, de néhány annyira agyafúrt, izgalmas és beleillik a képbe, hogy valószínűnek bélyegeztük. Azt gondoljuk, talán beigazolódhatnak, így itt az utolsó figyelmeztetés, ha nem akarod, hogy véletlen megtudj olyasmit, amit nem akarsz: SPOILEREK következnek!

Íme a legjobb Trónok harca teóriák a végkifejletről:

Cersei lép elő főgonosszá

Az első négy évadban Joffrey volt a főgonosz, később Ramsay lépett a helyébe, most azonban Cersei lehet a közutálat tárgya. Elég valószínűnek tűnik a fináléban látott húzásaival, ráadásul semmivel nem lehet már sakkban tartani, korábban csak a gyermekei biztonsága érdekelte, ők viszont mind meghaltak.

Meera Reed Jon Snow ikertestvére

Lehetséges, hogy Lyanna Stark nem csak egy gyereket hozott a világra, hanem kettőt: egy kisfiút és egy kislányt? Vannak utalások a könyvben és a sorozatban is arra, hogy az apa Rhaegar Targaryen, és nemrég az . Sokak szerint lehetséges az is, hogy ikrek születtek, és mivel Ned Starkkal volt a toronynál bajtársa, Howland Reed, Meera apja (vagy akit annak hisz), könnyen lehet, hogy szétválasztották az ikreket és külön-külön vitték haza őket. Meerának ráadásul ugyanolyan göndör fürtjei vannak, mint Jonnak, óriási csavar lenne, ha kiderülne, hogy ikrek, mégsem tűnik légből kapottnak!

A hetedik évad teljesen girlpower lesz

Nagyon drukkolunk annak a teóriának, hogy délről Daenerys, Királyvárból Cersei, északról pedig Sansa összecsapjon, és a három erős nő harcáról szóljon a hetedik évad. De persze legszívesebben egy oldalon látnánk Daenerys-t és Sansát. Ez a teória összekapcsolódik azzal, hogy míg a hetedik évad továbbra is - csak éppen koncentráltabban – a vastrónért való harcról szól, addig a nyolcadikat szentelik a készítők a Másokkal való küzdelemnek. Ha a hetedik nem is pont így lesz, a nyolcadikról szóló jóslat valószínűleg beigazolódik.

Olvasd el ezt is!
A legjobb mémek a Trónok harca 6. évadról, amiktől lehidaltunk

Jaime megöli Cerseit

Cerseinek megjósolták, hogy minden gyermeke meghal, és a hatodik évad végére ez be is teljesedett, azonban azt is megmondták neki, hogy ő pedig a testvére keze által hal majd. Az egyik teória szerint azonban nem Tyrion végez majd vele, hanem Jamie, akitől a könyvben már hamarabb, a sorozatban pedig vélhetően a hatodik évad végétől kezdve elidegenült. Csakugyan líraibb lenne, ha ikertestvére és szeretője ölné meg végül, bár Aryát is szívesen látnánk ebben a szerepben!

Jon és Daenerys összeházasodnak és együtt uralkodnak

Ugyan a fináléban és az HBO blogján kiderült, hogy Jon Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen gyermeke, Daenerys pedig Rhaegar húga, tehát Jon az unokaöccse, a Targaryen-háznál korábban többször előfordult, hogy akár testvérek házasodtak egymással a vérvonal „tisztántartása” érdekében. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Daenerys nem feltétlen szerelemből akar házasodni, akkor elképzelhetőnek tűnik ez a fordulat is. Ugyanakkor, Daenerys igyekszik szakítani a káros családi hagyományokkal, például azzal, hogy mindent porig akarjon égetni, és a Targaryeneknél fel-felbukkanó őrületnek köze lehet a vérfertőzéshez.

Entertainment Weekly

Sansa pillantása

A hatodik évad befejező részében, amikor Jon Snow-t észak királyává választják, Sansa öröme nem felhőtlen, pillantását azonban sokféleképpen lehet magyarázni. Pedzegetik, hogy féltékeny és rosszul esik neki, hogy az ő neve fel sem merül a házak vezetői között és rosszul esik neki, hogy senki nem ismeri el döntő szerepét a Ramsay-vel vívott csatában. Lehetséges lenne, hogy ez még konfliktust szül közte és Jon között, vagy estleg mégis elfogadja Kisujj házassági ajánlatát és vele akar küzdeni a vastrónért? Reméljük nem, az elmúlt évadokon át tapasztalt jellemfejlődése legalábbis nem erre utal. Talán „csak” azért komorodik el, mert tudja, hogy Jon Kisujj útjában áll és félti a testvérét.

Olvasd el ezt is!
A legjobb mémek a Trónok harca 6. évadról, amiktől lehidaltunk

Te melyik teóriának drukkolsz a leginkább?