7 dolog, ami akkor történik, ha nem viselsz sminket

Europress
V. Zsófi

Küldd néha szabadságra az ecseteidet!

Semmiképp se szeretnénk két táborra osztani a nőket. Azzal is minden rendben, ha valaki nem szeret smink nélkül utcára lépni és azzal is, ha csak úgy szeret, sőt, az is lehet, hogy egyik nap így, másik nap úgy. Ahány nő, annyiféle szokás. Ugyanakkor itt a kánikula és néha kellemetlen érzés még a vízálló termékek viselése is, ezért arra buzdítunk, ha meztelen arcú sétára vágysz, vágj bele!

1. Lehet, hogy furcsa tekintetekkel találkozol

Talán csodálkozni fognak a barátaid és a családod, de attól, hogy éppen nem viselsz sminket, még érdeklődhetsz a szépségápolás iránt. Sőt, egy megfelelően ápolt bőr mellett többször érezheted úgy, hogy nincs kedved sminkelni, mondd meg nekik bátran!

2. Több időd lesz

A legkézenfekvőbb és talán legjobb oldala a felszabadult idő: nem kell kitalálnod, hogy sminkeld magad, nem kell végigmenned a szokásos lépéseken, hibát javítani és később napközben javítgatni. Szánd a lelkedre az ajándékba kapott időt: idd meg nyugodtan a kávéd, meditálj, olvass egy kicsit vagy csak időzz többet a szekrény előtt!

3. Könnyebben elfogadod a hibáidat

Sőt egy hosszabb sminkmentesség javíthat is azon a hibán, ha éppen pattanásokkal, eltömített pórusokkal vagy allergiás reakciókkal küzdesz. De ha valami olyasmit szeretsz rejtegetni, mint az anyajegy, szeplők vagy karikák a szemed alatt, akkor könnyebb elfogadni őket, ha nem üzened folyton az agyadnak, hogy el kell tüntetni őket. Ha hosszú éveket töltöttél sminkben, talán már nem is úgy viszonyulsz az arcodhoz, ahogyan akkor, amikor festeni kezdted magad. Néhány nap alatt teljesen megváltozhat az önképed!