Múzeumok Éjszakája 2016: ezek a legjobb programok június 25-én!

Joy.hu

Ha tervezed, hogy te is ellátogatsz egy-két múzeumba ezen az estén, akkor mutatjuk, hogy a fővárosban és környékén merre érdemes venned az irányt!

Múzeumok Éjszakája - Szentendrei Különkiadás

Az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat szentendrei különkiadása igazi érdekességeket tartogat már az előkészületek során is. Idén Szentendre Város Önkormányzata és a Ferenczy Múzeumi Centrum meglepetéssel várja az érdeklődőket a Duna-parti településen: az együttműködés révén AZ ELSŐ 2000 REGISZTRÁLÓ INGYENESEN VEHET RÉSZT a Múzeumok Éjszakája szentendrei programjain 2016. június 25-én.

2016. június 14-én délután 17.30 órától a Ferenczy Múzeumi Centrum dobosai Szentendre utcáin közhírré tették a városban, hogy a szentendreiek miképp juthatnak hozzá az ajándék karszalagokhoz és pontosan megtudhatták azt is, mi mindenen vehetnek részt 25-én 18 órától egészen 26-án hajnal 2 óráig ezekkel a karszalagokkal a Múzeumok Éjszakája szentendrei „különkiadása” keretében.

További információkért és a pontos programokért kattints a Ferenczy Múzeumi Centrum honlapjára: www. muzeumicentrum.hu

Magyar Nemzeti Galéria: Kaleiodoszkóp- Színezd újra!

Ezen az estén a Magyar Nemzeti Galéria épületében életre kelnek a színek! Akár csak egy kaleidoszkóp képei, sokszínű és formabontó magyar egyéniségek váltják egymást az este folyamán; olyan izgalmas szereplők, akik új látásmóddal közelítenek az alkotáshoz vagy szokatlan felállásban mutatják be, hogyan képesek ők maguk megújulni, újat mutatni. Picasso egész élete és munkássága maga volt a megújulás, nem véletlen, hogy manapság is az egyik legismertebb, legizgalmasabb színes egyénisége a 20. századnak, akit a nagyközönség ismerhet. A spanyol művész Galériában látható Alakváltozások 1895–1972 című kiállítása ihlette idei estünk témáját, éppen ezért kapnak nagy hangsúlyt a vibráló színek és formák tárlatvezetéseinkben és gyermekprogramjainkban is. Így kerülhet egyszerre színpadra egy feltörekvő fiatal zenekar egyedi felállásban és hangzásban, a slam poetry és a hip hop úttörői, akik a magyar irodalom nagy alakjait idézik meg, és így érnek össze a megújult MúzeumCafé magazin beszélgetései is a 21. századi múzeumok, az integrált alkotás és a médiaművészet témájában, ez egyébként közvetlenül reflektál A magyar művészek és a számítógép című kiállításunkra, amely a Múzeumok Éjszakáján szintén látható. Színezhető felületekkel, workshoppal, nyomozós játékkal, festői panorámával és sokszínű programokkal várjuk a hozzánk érkezőket!

Sok izgalmas programmal vár a Rendőrmúzeum!

Bűnmegelőzési teszt, grafológiai elemzés, igazságügyi szakértők tevékenységének bemutatása és rendőrautós körutazás gyerekeknek: többek közt ilyen menő programokkal várja a Rendőrmúzeum idén a látogatóit ezen az estén. És ha ez még nem lenne elég, lesz kutyás és lovas bemutató is, és a rendőrség az összes gépjárművét is bemutatja, szóval ott a helyed!


A június 25-i Múzeumok Éjszakájának összes programjáról bővebb információt IDE KATTINTVA találsz!