Miért olyan fontos, hogy nappali és éjszakai krémet is használj?

Europress
Birta Brigi

Krém-krém. És nem érted, miért van szükség külön éjszakai és külön nappali arcápolóra? Akkor most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Mire való a nappali krém?

Napközben több harcot is vív a bőröd. Hiszen károsítja a szmog, a sminked és az UV sugarak is, ezért a nappali krém legfontosabb szerepe, hogy segítsen legyőzni ezeket. A jó minőségűek tartalmaznak UV szűrőt, illetve olyan hatóanyagokat, amiktől a bőröd egyenletes és ragyogó lesz. Azt se felejtsd el, hogy napközben sminket is viselsz, így mindenképpen olyan textúrára van szükség, ami könnyen beszívódik, szellőzik a bőr, de rajta tartós lesz a make-up. De a legfontosabb szerepe a védelem, és hogy csökkentse a bőr érzékenységét, károsodását.

És miért hasznos az éjszakai?

Amikor este hazamész, megtisztítod az arcod, és jön az alvásidő, a bőröd végre fellélegzik, éjszaka pedig regenerálódik. Ehhez olyan termékre van szükség, ami speciálisan ezt segíti elő. Az éjszakai krém igazán ütős segítség! Sokkal nehezebb, sűrűbb, táplálóbb, mint egy nappali változat. Nem tartalmaz UV-szűrőt, ellenben sok hasznos hatóanyagot, amik órák alatt szép lassan szívódnak fel, és segíti az éjjeli újjászületést, hidratálást.

De miért van szükség mindkettőre?

Sokan nem foglalkoznak azzal, hogy pontosan mit kennek reggel vagy este a bőrükre, pedig a fenti két bekezdésből is kiderül, hogy egyáltalán nem mindegy, mikor mivel ápolod! Ha mondjuk reggel és este is nappalit kensz magadra, kevésbé regenerálódik majd, és jóval hamarabb kezdd el öregedni. Ha viszont az éjjelit duplázod meg, eltömődnek a pórusaid, pattanások alakulnak ki, és még az UV-sugaraktól sem leszel védett. Bár fiatalon kevésbé tapasztalod meg a bőrápolási bakik hátulütőit, néhány év múlva megbosszulja magát, és bánni fogod, hogy nem figyeltél oda rendesen!

Olvasd el ezt is!
Vigyázat! Az öregedésen kívül ezektől is ráncos lehetsz!