A legjobb tippjeim ráncok ellen

Lakatos Márk

Drágáim, ez azért egy elég fontos dolog, igaz? Bármennyire is szeretnénk nem foglalkozni vele, az élet (és a tükör) rákényszerít bennünket... A legfontosabb, hogy ne essünk túlzásba, de mégis tisztában legyünk az alapvető dolgokkal, úgyhogy vágjunk is bele a szépülésbe! ;)

1. Ismerd a bőrtípusodat! – Azt nagyjából mindenki sejti, hogy most akkor zsíros vagy épp kombinált, esetleg száraz? Azért fontos tudni, hogy milyen típusú a bőröd, mert ha megtalálod a megfelelő krémeket, lemosókat és szérumokat, akkor sokkal egészségesebbnek fog tűnni a bőröd, ergo fiatalabbnak tűnsz majd. Ha nem megy egyedül, egy jó kozmetikus aranyat ér, én mondom!! ;)

2. Hátrébb az öregedésgátlókkal! - Tök jók a szérumok és anti-aging dolgok, de ne vidd őket túlzásba, találd meg a bőrödhöz és korodhoz illő kombinációt. A fiatalabb bőrnek például jól jön a hidratálás, de még nincs szüksége túl sok segítségre – nem csak, hogy eltunyulnak a sejtek, és elfelejtik, hogy mi a dolguk (hiszen a hatóanyagok mindent elvégeznek helyettük), az aktív összetevők még a pattanásokat is megszaporíthatják. Érettebb bőrre természetesen más szabályok érvényesek: itt már lehet többféle krémet is használni, célzottan arcra, dekoltázsra, sőt, akár többféle szérumot is. Akik igazán tündöklő bőrt szeretnétek, még a testápolóba is keverhetnek egy csepp szérumot, az esti krémezés előtt. C’est magnifique!!!

3. Ne hanyagold a kozmetikust! - Fiatal korban talán feleslegesnek tűnik, de a szép bőr ugyanolyan fontos, mint az ápolt haj vagy a köröm. Szóval tessék néha, nagyjából évszakváltásonként, vagy ha belefér havonta egyszer ellátogatni a beauty szakértőtökhöz, aki kezelésbe veszi a pórusokat.

4. Figyelj a szemekre! – Ez az első terület, ahol a ráncok megjelennek, és erre a legérzékenyebb a legtöbb nő. De még hogy! Szóval én azt mondom, ha húsz év felett vagy és láthatóak a finom szarkalábak, de akkor is, ha már érettebb a bőröd, mindenképp érdemes egy szuper, tápláló szemkörnyék-ápoló krémet keresned.

5. Ne feküdj le sminkben! – Fiatalabb korban még egy jó sminklemosó kendővel is elintézheted a dolgot, de 35 felett már szépen, komótosan a fürdőben - még ha hajnali 3-kor vándoroltál haza, akkor is! ;)

6. Vigyázz a nappal! – Hát nincs mit szépíteni, Édeseim, egyszerűen nem tesz jót a bőrnek, hiába mutatunk egy kis napozás után sokkal jobban. Szóval éljen a magas faktorú napvédelem, és gondolj arra, hogy a fehér bőr amúgy is jön vissza a divatba – és még mindig ott vannak az önbarnítók, ha imádod a barnaságot.

7. Antioxidánsok! – Zöld zöldségek, (bogyós) gyümölcsök, Omega-3 tartalmú ételek, avokádó, magvak/diófélék – ezek mind segítenek, ráadásul nagyon finomak is, főleg frissen. Hozok is nemsokára valami szuper receptet! ;)

8. Hidratálás kívül-belül – Reggel sminkelés előtt, este lemosás után, ez legyen a rutinod része, bármennyi idős is vagy. Egy pohár víz és egy frissítő, könnyű, vizes hatású hidratáló krém sosem árthat! Legyen víz az ágyad mellett, az asztalod mellett, és a táskádban, akkor mindig biztosítva lesz az adagod, főleg, ha még egy post-itre is felvésed, hogy el ne felejtsd. És hogy mennyi vizet kell naponta inni? Huhh, hát ez függ a korodtól, hogy milyen munkát végzel, hogy mekkora a hőmérséklet, de a lényeg, hogy legyen benne rendszeresség! ;)

9. Aludj annyit, amennyit a szervezeted igényel – és legyen benne rutin. A szervezeted még a hétvégi kilengéseket is megérzi, nem érdemes packázni vele! ;) És tudjátok, hogy alszunk: mindig háton, hogy minél kevesebbet gyűrődjön az arcbőr és a dekoltázs. A neten találtok egy csomó cikket erre vonatkozóan, ha szeretnétek megtanulni, és a legviccesebb az, hogy az egyiknél azt írják, nem is olyan könnyű, a másiknál pedig, hogy könnyebb, mint gondolnád. Elárulom: nem könnyű, főleg, ha hason alszol általában, de megéri! ;)

10. Kérj szakértő segítséget! – Van az a pont, amikor az egészséges hiúság utoléri az embert, és szeretne egy kicsit jobban kinézni, fittséget vinni a bőrébe. Ha Te is úgy érzed, hogy az érettebb bőrödnek kellene még valami, amitől igazán friss és fiatalos lesz, ne a műtétekkel kezdd! Vannak olyan szuper, hatékony beavatkozások, mint a mikrofókuszált ultrahangos kezelés és a vékonyszálas kontúrterápia, amelyek egymást segítve tuningolják a bőrödet gyönyörűre, és tapasztalatból mondhatom, hogy egészen minimális fájdalommal járnak csak. Mindkét eljárás arra szolgál, hogy a kor előrehaladtával lazábbá váló bőrt regenerálja és kontúrozza, hogy szépségesek legyünk, és a Hattyú Klinikán ki is próbálhatjátok őket. A lényeg, hogy nézzetek körül, és találjatok olyan megoldásokat, amik nem drasztikusak, és megőrzik a természetes vonalaitokat! ;)

Remélem, segítettem, Drágáim és mostantól mindenhova kisimult vonásokkal suhantok majd, még a pihentető nyaralás előtt is! Küldök is nektek egy képet az Insta oldalamról, a fantasztikus Margot Robbie-val!! ;)