6 jel, ami arra utal, hogy rossz étteremben készülsz enni: ezekre figyelj oda!

Getty Images/Janina Steinmetz
Bíborka

Ha finomat és jó minőségű ételt szeretnél enni, akkor figyelj oda az alábbi jelekre, amelyek arról árulkodnak, hogy épp rossz étterembe készülsz betenni a lábad.

Nincs is jobb, mint a barátokkal beülni egy vacsorára egy fárasztó nap után, vagy finom ételek és kedves kiszolgálás mellett élvezni a pasid társaságát egy randi keretében. De mindent el tud rontani, ha az étterem egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelted, ha a kaja alulmúlja a várakozásokat és a végén mindannyian rossz szájízzel tértek haza. Hogy mindezt elkerüld, összeszedtünk egy listát, ami alapján könnyen kiigazodhatsz az éttermek között és megtudhatod, jó döntést hoztál-e, amikor az adott asztalt lefoglaltad.

forrás: Getty Images/yalcinsonat1
Bizonyos red flagek figyelmeztetnek rá, hogy rossz étterembe tartasz.

Ezek a figyelmeztető jelek, hogy épp rossz étterembe tartasz

A menü nagyon hosszú és túl széles a választék – Ebben az esetben igaz a mondás, hogy a kevesebb több. Ha az étterem étlapja 10 oldalas és a kínai kajától kezdve az olaszig minden megtalálható rajta, akkor bizony megszólal a vészcsengő. Ezeken a helyeken általában nem tudják garantálni az ételek magas minőségét és az élelmiszerek frissessége is kérdéses.

Gazos a parkoló – Ha már a környék sem túl biztató és a külön elkerített parkolójából gazok nőnek ki, az intő jel lehet. Ha az étterem ablakai és ajtaja sem túl tiszta, akkor biztosan nem a higiéniára összpontosítanak elsősorban.

Szerteágazó a téma – Ma már nemcsak a jó étel, de a stílus is alapkövetelmény, ha étteremről van szó, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy egyedi és könnyen felismerhető legyen. Ha nincs egy alap koncepciója és stílusa a helynek, hanem több téma is keveredik, gagyi hatást kelt és valószínűleg a színfalak mögött sincs minden szinkronban.

Érdektelen a személyzet – Mindenkinek lehet rossz napja, de ha úgy tűnik, hogy az egész személyzet bunkó és egyáltalán nem figyelnek oda rátok, akkor valószínűleg nincsenek megelégedve a körülményekkel és a vezetőséggel. Ez pedig mindenre kihat.

Mindenki turista – Ha jó étteremben szeretnél enni, válassz olyan helyet, ahol a helyiek is esznek, mert az biztos, hogy ők tudják, mi a jó a környéken. Ha csak turistával van tele, lehet, hogy nagy a felhajtás körülötte, de nem biztos, hogy olyan finomak az ételek vagy olyan kedves a kiszolgálás, amilyennek lennie kellene.

Erős illat terjed az étteremben – Itt most nem az illatosítóra, hanem az állott olaj szagra gondolunk, aminek nem szabadna terjednie a levegőben. Mindez megakadályozható, ha megfelelően be vannak tartva a higiéniai előírások és a konyha mindig tisztán van tartva.