Nézd milyen gyönyörű lett egyetlen év alatt az Esterházy-kastély Rózsakertje!

Promóció

Meseszép fotók galériánkban!

Tavaly adták át a gyönyörűen felújított Esterházy-kastélyt, melyről kevesen tudják, hogy korabeli bútorokkal berendezett szobákban is megszállhatunk itt. A mindig is csodás parkot tavaly kertész-restaurátorok állították vissza eredeti állapotukba, és az eredeti rajzok szerint rekonstruálták Cziráky Margit Rózsakertjét.

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Cziráky Margit Rózsakertje az Esterházy-kastély parkjában

Így végre látogatható a Dunántúl egyik legnagyobb Rózsakertje, ahol 8700 rózsatő 400 fajtából, egy hatalmas, 220 m lugas rendszerbe lett telepítve!

A gyönyörű látványt nyújtó helyszín minden nap délután 14 órától 18 óráig látogatgatható, míg júliustól már délelőtt 10 órától is beléphetnek a kedves vendégek a 100 éves múlttal rendelkező virágos kertbe. A magyar rózsafajták minden másnál teljesebb gyűjteménye kapott itt helyet, az ágyásokba 8700 rózsatő került kiültetésre. A kiválasztásnál cél volt, hogy a kertet Márk Gergely rózsanemesítő által nemesített magyar fájtak díszítsék. Az általa nemesített 600 fajtából több, mint 400 rózsafajta tálalható. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő Rózsakertben megújult a 220 méter hosszú, futórózsákkal befutatott , kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal.

A Rózsakert így újra betöltheti szerepét, hiszen Cziráky Margit grófnő is éppen ezért hozta létre ezt a virágos kertet, hogy gyönyörködhessen a rózsákban, ahogy azt ma már a fertődi Esterházy-kastélyba látogató vendégek is megtehetik. www.eszterhaza.hu